فارن پالیسی: ضرور است تا امریکا در بارهٔ افغانستان راه وسط را برگزیند

تصویر آرشیف: تعدادی از روزنامه های جهان

نشریه فارن پالیسی

  • نشریه فارن پالیسی در تازه ترین شماره خود مقالهٔ زیر عنوان «ضرور است تا امریکا در بارهٔ افغانستان راه وسط را برگزیند» به نشر رسانده است. این مقاله را صدیق امینی برای این نشریه نوشته است.


امینی در این مقاله اش می نویسد، از سقوط جمهوریت و به قدرت رسیدن دو باره طالبان در افغانستان نزدیک به یکسال می گذرد٬اما به نظر می رسد که جهان افغانستان را فراموش کرده و حدود سی میلیون افغان به خاطر وضع محدودیت ها در بخش حقوق بشر و سقوط اقتصادی در این کشور، رنج می برند.

نویسند مقاله فارن پالیسی می گوید، طبعا اوکراین برای جامعه بین المللی در اولویت قرار دارد، اما افغانستان به خاطر اینکه به سوی ثبات اقتصادی به پیش رود،پیش از اینکه مهاجرت های غیرقانونی افغانها اوج بگیرد و تروریزم بار دیگر از افغانستان به دیگر نقاط جهان رخنه کند٬ این کشور به حمایت بین المللی نیاز دارد..

به نظر نویسنده امریکا باید در باره افغانستان راه وسط را برگزیند٬ نی به شکلی که افغانستان در سال های ۱۹۹۰ به یک بارگی فراموش شد و نه مانند سال ۲۰۰۱ میلادی که امریکا و جامعه بین المللی بیش از حد در مساله افغانستان داخل شدند.

این هر دو انتخاب به گفتهٔ نویسند مقاله نشریه فارن پالیسی خطرناک است .
نویسنده می افزاید، بهترین راه، تعامل فعال ایالات متحده در افغانستان است که با پذیرش خطر اندک، نتیجه خوب بدست آورد.

نشریه آنلاین رِسپانس سورس

  • نشریه آنلاین رِسپانس سورس در مقالهٔ به کسب جایزه دیانا توسط یک افغان اشاره کرده است.

محمد حبیب الله اولین افغان است که جایزه معتبر دیانا را بدست آورد.

او محصل مقطع ماستری در بخشی پالسی عامه در پوهنتون نظربایف است.

این جایزه به آقای محمد به خاطر مبارزه اش بر علیه بی سوادی و فقر در افغانستان، عطا گردیده است.

در مقاله نشریه انلاین رسپانس سورس می خوانیم که محمد حبیب الله در افغانستان بزرگ شده و در آنجا از نزدیک دیده که مردم به دلیل بی سوادی چه گونه در جال فقر و تندستی می افتند و چگونه تقسیم نا برابر فرصت ها میان دختران و پسران صورت می گیرد و همچنان بی سوادی چگونه در سال های متمادی به دوام جنگ و بی ثباتی در افغانستان کمک کرده است.

نشریه آنلاین رسپانس سورس در ادامه مقاله می نویسد، زمانی که ویروس کرونا در افغانستان شیوع یافت، محمد به نام (سوزیل گیت ) نهاد خیریه را بنیاد گذاشت.

داوطلبان در این نهاد خیریه در تنظیم و تقسیم محموله های صحی و تکمیل نیازمندی ها روزانه خانواده ها تلاش می کردند.

در ادامه نشریه می نویسد که آقای محمد شبکه های آموزشی آنلاین به نام ( جوانان جوانان ) را نیز ایجاد کرده است.