مسئولان ریاست مبارزه با حوادث طبیعی در ولایت پکتیا میگویند، در نتیجۀ جاری شدن سیلاب در ولسوالی زرمت و برخی دیگر مناطق این ولایت حداقل شش تن جان باختند و چهار تن دیگر زخمی شده اند.
خبرگزاری دولتی باختر زیر کنترل طالبان نوشته، سیلابهای اخیر صدها خانه را نیز ویران کرده است.
پس از سیلابها در ولایتهای ارزگان، زابل، کندهار، نورستان، غزنی و میدان وردک، آمار تازۀ تلفات این سیلابها به نشر رسیده است.
بر اساس آمار ارئه شده از سوی مسئولان محلی طالبان، در نزدیک به هفت روز گذشته ۹۶ تن در سیلابها جان باختند و دهها تن دیگر زخمی شدند.
Your browser doesn’t support HTML5
هر چند مقامهای محلی طالبان و برخی نهادهای کمک کننده از کمک به آسیب دیدگان سیلابها خبر میدهند، اما سیلاب زدگان میگویند٫ به اندازهای که نیاز است، کمکی به آنان صورت نگرفته است.
ظاهر خان، بزرگ قوم در ولسوالی چورهٔ ولایت ارزگان به رادیو آزادی گفت، سیلاب دو روستا را از بین برده و در کنار آن حاصلات زمینهای زراعتی نیز تخریب شده، اما از توزیع کمک خبری نیست.
"مواشی از بین رفته اند، کشتزارهای گندم، لوبیا و درختان مردم منطقه از بین رفته اند، چنین خسارات سنگینی به مردم وارد شده است."
میرزالله، یکی دیگر از آسیبدیدگان سیلابها در ارزگان میگوید:
"تمام ملکیتها و جایداد ما را سیلاب برد، حاصلات مرا هم برد. من یک انسان زحمتکش هستم، ۱۲ ماه سال را زحمت کشیده بودم همه را سیلاب با خود برد."
همزمان پیشبینی میشود که احتمال ریزش باران و برف و سیلابها وجود دارد.
ادارۀ هواشناسی افغانستان در هفتۀ روان هشدار داده بود که بارندگیهای زیاد سبب جاری شدن سیلابها در ولایتهای مختلف خواهد شد.
مقام های محلی طالبان روز جمعه گفته بودند که بارندگیها، سرازیر شدن سیلاب و رانش زمین در مناطق دارچینو و ترینک در مربوطات ولسوالی واما در نورستان، به طول هشت کیلومتر جاده را مسدود ساخته است.
هم چنین پُل «کوردر» در مسیر کنر – مرکز نورستان به گونۀ کامل تخریب شده است و در همین مسیر در مناطق کشکو و خان بانده، سیلابها ریگها را به روی سرک آورده و باعث مسدودن شدن جاده شده است.
این مسیر تا کنون به روی ترافیک مسدود است.
افغانستان در سال جاری به شدت از حوادث طبیعی زیان مند شده است.
در کنار سرازیر شدن سیلاب ها، در نتیجه وقوع زلزله در خوست و پکتیکا، حدود ۱۱۵۰ تن کشته و نزدیک به ۳۵۰۰ تن زخمی شدند و هزاران خانه نیز تخریب شده است.