نشریۀ لانگ وار ژورنال در گزارشى مینویسد که با تشدید حملات گروههای مقاومت در برابر طالبان در افغانستان، وزارت امور خارجه امریکا گفته که از "اپوزیسیون خشونتآمیز سازمانیافته" بر ضد حکومت طالبان حمایت نمیکند.
لانگ وار ژورنال میافزاید، وزارت خارجه امریکا از همه طرف های متخاصم در افغانستان خواسته تا با هم مذاکره کنند.
به نوشته لانگ وار ژورنال یک سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا در پاسخ به سوال نشريه به نام فارن دسک گفته که "ما از نزدیک شاهد افزایش خشونتهای اخیر هستیم و از همه طرفها میخواهیم تا خویشتندار بوده، تعامل داشته باشند. این تنها راهی است که افغانستان میتواند با آزمونهای متعدد مقابله کند."
لانگ وار ژورنال مینویسد، اما این سیاست اثر بخشی مقاومت ضد طالبان را محدود میسازد و هم توانایی اردو و جوامع استخباراتی امریکا را در نظارت و حمله بر شبکۀ القاعده، گروه دولت اسلامی و سایر گروههای تروریستی منطقهای و جهانی مستقر در افغانستان، کاهش میدهد.
گروه های مقاومت در برابر طالبان مانند "جبهه مقاومت ملی"، "جبهۀ آزادی افغانستان" و سایر گروه ها اخیراً در چندین ولایت افغانستان از جمله پنجشیر، بغلان و پروان حملات شان را بر طالبان افزایش داده اند.
سازمان ديدبان حقوق بشر در نشريه آنلاين خود با اشاره به اینکه ۳۰۰ روز از مسدود بودن مکاتب متوسطه و لیسه های دختران در افغانستان از سوی طالبان میگذرد، مطلبی را منتشر کرده، مینویسد: به تاریخ ۱۸ سپتمبر سال ۲۰۲۱ میلادی درست یک ماه پس از تسلط دوباره بر افغانستان، طالبان دستور بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسه های پسران را صادر کردند، اما هیچ اشارهای به بازگشایی مکاتب متوسط و لیسه های دختران، نکردند.
دیدبان حقوق بشر میافزاید، این حرکت طالبان به حیث ممنوعیت تحصیل دختران بالاتر از صنف ششم تعبیر شد و با آنکه بعد در چندین ولایت افغانستان طالبان به مکاتب متوسطه دختران اجازه بازگشایی را دادند، اما تقریباً اکثر مکاتب متوسطه و لیسه های دختران در افغانستان، مسدود باقی مانده اند.
به نوشته دیدبان حقوق بشر، در ۲۱ مارچ ۲۰۲۲ میلادی طالبان متعهد شدند که در ۲۳ مارچ همۀ مکاتب بازگشایی خواهند شد، اما در آن روز هم مکاتب متوسطه دختران مسدود باقی ماند و دختران با چشمان اشک آلود دوباره به خانه های شان برگشتند و تا هنوز هم مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم با ممنوعیت نامحدود، مسدود باقی مانده اند.