بیش از یازده ماه از حاکمیت طالبان در افغانستان میگذرد و تا هنوز فعالیت بانکها به حالت عادی برنگشته و روزانه صدها تن بخاطری بیرون کردن پولشان در مقابل بانکها صف میکشند.
آنان میگویند، با وجود وعدۀ حکومت طالبان هنوز هم فعالیت بانکها همانند گذشته است و آنان بخاطر گرفتن پولشان همچنان با مشکل مواجه هستند.
عمران غنی، باشندۀ کابل به رادیو آزادی میگوید، از چند روز به این سو تلاش میکند از بانک پول بگیرد اما به دلیل ازدحام زیاد، نوبتش نمیرسد: "اگر کسی پول خود را بگیرد، باید نیم روز یا یک روز برای آن وقت بگذارد، بسیاری مردم کار دارند آنانی که بخاطر معاش میآیند، یک روز شان ضایع میشود. من برای سومین بار آمدم اما به دلیل ازدحام پیسه گرفته نتوانستم."
محمد ایمل که دیروز ۴ ساعت در مقابل یک بانک انتظار کشیده میگوید، به بسیار سختی پول خود را از بانک گرفته است: "وقتی که از بانک پیسه میگیری، این گونه میگیری مثلیکه برای شان زاری کنی، خلاصه برای پیسۀ خود این قدر تکلیف میبینی، بعد از آنکه پیسه را به دست میآوری بخاطر محدودیت بانکها پیسه کم میدهند این مشکلی دیگری است که مردم با آن مواجه اند."
ایمل میگوید، در حال حاضر بانکها مانند گذشته یک مقدار پول مشخص و کم به مشتریانشان میدهند و در کنار آن غیرفعال بودن ماشینهای خودپرداز (ای تی ام) نیز سبب بیر و بار در بانکها شده است.
د افغانستان بانک
پیش از این حکومت طالبان تعهد کرده بود که فعالیت بانکها را عادی خواهد ساخت، اما با گذشت حدود یازده ماه از حاکمیتشان هنوز هم تغییرات زیادی در فعالیت بانکها به میان نه آمده است.
از صابر مومند، سخنگوی بانک مرکزی افغانستان به رهبری طالبان پرسیدیم که چرا با وجود تعهد طالبان و گذشت ۱۱ ماه هنوز هم فعالیت بانکها عادی نشده است؟ آقای مومند وعده داد که پس از صحبت با رهبری پاسخ خواهد داد، اما تا زمان نشر گزارش معلوماتی ارائه نکرد.
با سقوط نظام جمهوری پیشین و حاکم شدن طالبان بر افغانستان فعالیت بانکها غیرعادی شده و مردم مجبور هستند که با بسیار دشواری پولشان را از بانکها بیرون کنند.