کمبود آب آشامیدنی صحی باشندگان کابل را با مشکل رو‌به‌رو کرده است

آرشیف - کمبود آب آشامیدنی صحی در منطقه کارته سخی شهر کابل

باشندگان کابل از مواجه بودن با مشکل کمبود آب آشامیدنی صحی شکایت دارند.

آنان می‌گویند، در کنار اینکه نل‌های آب در خانه‌ها به گونۀ دوامدار آب ندارد، آب چاه‌ها هم بی‌کیفیت شده و در برخی مناطق خشک شده است.

بسم الله همدرد، باشندۀ منطقه احمد شاه بابا مینۀ کابل می‌گوید، از آب چاه برای شستن ظروف و از آب معدنی برای نوشیدن استفاده می‌کنند و نبود آب آشامیدنی صحی به یکی از مشکلات بزرگ آنان مبدل شده است.

آقای همدرد افزود: "ما آب نل نداریم و مجبور هستیم برای نوشیدن خود از آب تصفیه شده استفاده کنیم، آب تصفیه شده در تانکرها اینجا می‌آید و ما مجبور هستیم هر دو روز ۵۰ لیتر آب بگیریم که ۵۰ افغانی می‌شود اگر ما نل آب داشته باشیم از بسیار مشکلات خلاص می‌شویم."

ملکه، باشندۀ کارته نو کابل هم می‌گوید، آب نل در خانۀ آنان دوامدار نمی‌آید.

او همچنان می‌گوید، به دلیل پرچاوی های دوامدار برق این آب را نمی‌توانند به ذخیره‌های بالای بام خانۀشان انتقال دهند: "اینکه آب نل‌ها دوامدار نیست ما در بام‌ها تانکرهای آب داریم که آنجا آب را ذخیره می‌کنیم. اما وقتی که آب است برق نیست و اگر برق است، آب نیست. به این خاطر به بسیار مشکل مواجه هستیم و مجبور می‌شویم که از جاهای دور آب بی‌آوریم."

ملکه می‌گوید، کیفیت آب نل هم خوب نیست و نیاز است بخاطر نوشیدن، آب معدنی بخرند.

آمنه، باشندۀ منطقه خیرخانۀ کابل هم به رادیو آزادی می‌گوید، آب چاه‌های شان خشک شده و بیشتر اوقات کارهای خانه بخاطر نبود آب به تعویق می‌افتد: "چاه‌ها خشک است و به نل هم آب نمی‌آید، بسیاری وقت‌ها تمام کارها منتظر آب می‌ماند، بعضی وقت‌ها منتظر آب نل هستیم و گاهی مجبور می‌شویم از جاهای دور به خانه آب بیاوریم."

وزارت انرژی و آب حکومت طالبان و اداره آب‌رسانی کابل به تاز‌گی به پرسش‌های ما پاسخ ندادند، اما عبدالطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب حکومت طالبان به روز شنبه در یک نشست خبری گفته بود، آنان بالای پروژه‌ای کار می‌کنند که آب پنجشیر را به کابل منتقل کنند و از این طریق مشکل کمبود آب در کابل را حل کنند.

مشخص نیست که انتقال آب پنجشیر به کابل چه وقت آغاز می‌شود.

اما شهروندان کابل سال‌هاست که از نبود آب کافی برای نوشیدن و دیگر ضروریات‌شان شکایت دارند.

مشکل کمبود آب در کابل بیشتر به دلیل حفر بی‌رویۀ چاه‌های عمیق و استفادۀ بی‌رویه از آب‌ها به میان آمده است.