روزنامه لس آنجلس تایمز
روزنامۀ لس آنجلس تایمز با اشاره به گزارش اخیر عفو بینالملل مینویسد که سرکوب حقوق زنان و دختران از سوی طالبان، زنان افغان را "خفه" کرده است.
براساس گزارش عفو بین الملل که دیروز سهشنبه (۴ اسد) نشر شد، از زمانی که طالبان حدود یک سال پیش دوباره بر افغانستان تسلط یافتند، زندگی زنان و دختران افغان با سرکوب"خفه کننده" از سوی آنها، خراب شده است.
لس آنجلس تایمز میافزاید که طالبان پس از تصرف کابل در ماه اگست ۲۰۲۱ و سرنگونی حکومت مورد حمایت بینالمللی، خود را نسبت به دهۀ نود میلادی که اولین بار در افغانستان به قدرت رسیده بودند، معتدل نشان دادند.
در آغاز مقامات طالبان از اجازه ادامۀ کار زنان و ادامه تحصیل دختران، صحبت کردند.
اما لس آنجلس تایمز مینویسد که در عوض طالبان یک حکومت کاملاً مردانه را تشکیل دادند.
آنها دختران را از آموزش دوره متوسطه و لیسه منع کردند، حجاب اجباری را بر آنها تحمیل و دسترسی زنان را به کار، محدود کردند.
روزنامۀ لس آنجلس تایمز میافزاید که طالبان در حالی کابل را تصرف کردند که نیروهای ایالات متحدۀ امریکا و ناتو از افغانستان خارج شدند و به جنگ حدود ۲۰ ساله بر ضد آنها پایان دادند.
طالبان بار دیگر به قدرت رسیدند، اما جهان از به رسمیت شناختن حکومت آنها امتناع کرده و از طالبان خواسته که به حقوق بشر از جمله حقوق زنان و دختران افغان احترام بگذارند و نسبت به سایر گروههای سیاسی و اقلیتها مدارا کنند.
نشریۀ فارن پالیسی
نشریۀ فارن پالیسی با اشاره به کنفرانس اخیر در مورد افغانستان در ازبکستان مینویسد که همسایگان طالبان از "دیگ جوشان" تروریزم در افغانستان میترسند.
لین اودانیل استرالیایی نویسندۀ این مطلب در فارن پالیسی، معتقد است که نشست ازبکستان این منطقه را که از بابت جنگجویان در افغانستان نگرانی دارند، متحد ساخته است.
لین اودانیل مینویسد که در این هفته ناکامی طالبان در گذر از شورش به حکومتداری، تحت بررسی قرار گرفت و آنها با نمایندگان کشورهایی ملاقات کردند که به طور فزایندهای از اینکه که پس از حدود یک سال قدرت طالبان، افراطگرایان دوباره افغانستان را به یک پناهگاه تروریستی جهانی تبدیل کنند، نگران هستند.
به عقیدۀ نویسنده، روسیه، ایران، چین، پاکستان و کشورهای آسیای میانه در ماه اگست سال گذشته در حمایت از پیروزی طالبان بر حکومت سابق متحد شدند، زیرا از خروج نیروهای ایالات متحده از منطقه خوشحال بودند.
اما اکنون که طالبان قدرت را در دست گرفتهاند، به نظر میرسد که فقط تعداد کمی میدانند که چگونه جلو تندروی آنها را بگیرند.