آپلیکیشن جدید آماده‌گی به آزمون کانکور در افغانستان ساخته شد

تصویر آرشیف: جریان اخذ امتحان ورود به پوهنتون

مسوولان بنیاد آسیا یا "آسیا فوندیشن" از ساخت یک اپلیکیشن خبر می دهند که آماده‌گی برای آزمون کانکور را در خانه‌ها ممکن می‌کند.

عبدالله احمدزی مسوول این نهاد در افغانستان در حساب تویتری خود نوشته که اپ "دسترسی دختران افغان به آموزش" برای آماده سازی دانش آموزان به مضامین کانکوری که شامل فرم‌های کانکور، ویدیوها از صنف ۱۰تا ۱۲ است، رایگان می باشد.

وی همچنان نوشته که همه می توانند این اپ را روی مبایل‌های دارای سیستم اندروید نصب کنند.

مسوولان بنیاد آسیا درحالی از ساخت این اپ خبر می دهند که حکومت طالبان در ۱۱ ماه حاکمیت خود در افغانستان دروازه‌های مکاتب را به روی شماری دختران بالا تر از صنف ششم بسته است.

شماری از دختران بالاتر از صنف ششم٬ از ایجاد این اپ ابراز خرسندی می‌کنند.

آنان می‌گویند در شرایط فعلی افغانستان و محدودیت های وضع شده بر زنان و دختران از سوی حکومت طالبان٬ چنین تسهیلات می‌تواند برای تقویت داشته های علمی جوانان افغان کمک کننده باشد.

تصویر آرشیف: تعدادی از دانش آموزان در کابل


فرحناز و نسترن دو تن از دانش آموزان مکاتب بالاتر از صنف ششم در این مورد به رادیو آزادی گفتند:

"خیلی هم عالی شده بخاطری که بعضی از ما اقتصاد ضعیف است و بخاطر امنیت و این چیزها هم نمی توانند به کورس بروند از او خاطر اپلیکیشن خیلی خوب شد برای آماده گی کانکور که بعضی شاگردان آماده‌گی بگیرند".

یکی از دختران دانش آموز: به دلیل بحران اقتصادی حاکم و بلند بودن هزینه های انترنت همه دانش آموزان نتوانند از مزایایی این چنین اپ ها نیز استفاده کنند.

"بخاطر همی شرایط کشور بیشتر خانم ها را اجازه نمی دهند که از خانه بیرون شوند و جنجال می‌کنند بخاطری که درس نخوانند فکر می کنم این اپلیکیشن بخاطر همین موارد هم خوب باشد و دیگر اینکه کورس های که خیلی خوب درس می دهند فیس آماده‌گی کانکور هم خیلی بلند است بخاطر این هم فکر کنم اقتصادی باشد این اپ".

این دو دانش آموز صنف های دوازدهم و یازدهم٬ نگران اند که به دلیل بحران اقتصادی حاکم و بلند بودن هزینه های انترنت همه دانش آموزان نتوانند از مزایایی این چنین اپ ها نیز استفاده کنند.

آسیا فوندیشن درحالی برای حمایت از آموزش در افغانستان دست به چنین ابتکاری زده که حکومت طالبان با وجود دادخواهی های داخلی و خارجی٬ تصمیم خود برای بازگشایی دروازه های مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم را تاکنون تغییر نداده است.