یکسال پس از بسته کردن دروازۀ مکتبها به روی دختران بالاتر از صنف ششم، مسئولان و دانشآموزان برخی کورسهای آموزشی خصوصی میگویند، طالبان در یک اقدام تازه کورسهای آنان را بستند.
عایشه و نادیه، دو تن از دانشآموزان کورسهای خصوصی در کابل میگویند، دروازۀ کورسشان مهرولاک شده است.
آنان به رادیو آزادی گفتند، این حالت برای شان بسیار ناامید کننده است، زیرا به گفته آنان بعد از بسته شدن مکاتب، بسیاری از دختران به کورسها میرفتند اما اکنون جلو آموزش در کورسها هم گرفته میشود: "دیروز که من به کورس رفتم، دروازه کورس ما بسته شده بود به این دلیل که دختران و پسران در یک صنف درس میخوانند و این را هم گفته بودند که باید استادان پسرها مردان و استادان دختران زنان باشند."
"دروازه کورس ما هم بسته بود، بسیار ناامید شدم. مکاتب دختران هم بسته است و اکنون جلو کورسها هم گرفته میشود آنان در حقیقت با درس خواندن دختران مشکل دارند و به هر رقم شده کوشش میکنند جلو آن را بگیرند."
مسئول اداری یکی از کورسهای کابل که نمیخواهد به دلیل مشکلات امنیتی نام و صدایش در این گزارش نشر شود، به رادیو آزادی گفت، کورس آنان از طرف طالبان بسته شده بود، اما با پذیرفتن شروط طالبان دوباره بازش کردند.
به گفته او، آنان با پذیرفتن این شرطها که صنوف دختران و پسران را جدا کنند و به دختران معلم زن استخدام کنند، اجازه دوباره بازکردن کورس را گرفتند.
همزمان با این یکی دیگر از مسئولان کورسها که او هم نمیخواهد به دلیل مشکلات امنیتی نام و صدایش در این گزارش نشر شود با تایید این خبر به رادیو آزادی گفت، شمار دانشآموزان دختر کم است و ایجاد صنفهای جداگانه برای آنان دشوار است.
به گفته او، تعداد استادان زن برای صنفهای انگلیسی هم اندک است و این تعداد هم تجربۀ کافی آموزشدهی را ندارند.
این مسئولان کورسها از گرفتن نام کورسهای شان هم خودداری میکنند.
اما مشخص نیست که این کار از طرف کدام یکی از ادارههای حکومت طالبان شده است.
محمد صادق عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان میگوید، بسته کردن کورسهای آموزشی در کابل کار آنان نیست: "از طرف ما چنین چیزی انجام نشده، این کار یا از طرف وزارت معارف یا وزارت تحصیلات عالی شده است اما از طرف ما نشده."
وزارت معارف حکومت طالبان در مورد بسته کردن کورسهای آموزشی خصوصی به رادیو آزادی چیزی نگفت.
در حکومت جمهوری گذشته، در کنار مکاتب دولتی، پوهنتونها و دیگر مراکز آموزشی، شماری از کورسهای آموزشی خصوصی هم فعالیت میکردند که در کنار مضمونهای مکتب زبانهای خارجی را هم به دانشآموزان آموزش میدادند که بسیاری از دانش آموزان آنها جوانان و کودکان بودند.
این در حالیست که طالبان از یک سال به این سو دروازۀ مکتبها را نیز به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته اند.
با وجود انتقادها و تقاضاهای دانش آموزان دختر، دیگر افغانان، کشورهای خارجی و نهادهای بینالمللی حکومت طالبان هنوز هم برای بازگشایی مکتبها به روی دختران بالاتر از صنف ششم تصمیم نگرفته است.