ویدیوی پخش شده در شبکههای اجتماعی از سوی دختری که خودش را الهه معرفی میکند و در آن از بدرفتاری یکی از مقامهای پیشین طالبان سخن گفته، با واکنشهای گستردهیی روبرو شده است.
در این ویدیو یک بانو که خودش را الهه مینامد، میگوید که دانشجوی طب معالجوی کابل است. او در این ویدیو قاری سعید خوستی سخنگوی پیشین وزارت امور داخلۀ طالبان را متهم میکند که با او به زور نکاح کرده و پسانتر او را سخت شکنجه کرده است.
الهه ادعا میکند که دختر یکی از جنرالان امنیت ملی در حکومت جمهوری است. او میگوید که از سوی قاری سعید خوستی مورد تجاوز جنسی نیز قرار گرفته است: "من بسیار لت و کوب شدم. تا حالی که به یادم میآید (گریان میکند). در آنجا بالای من تجاوز شد. من نمیفهمیدم چهکنم. آنان از من فیلم گرفتند. سعید خوستی از من فیلم گرفت و بعداً من را تهدید کرد که آن فیلم را نشر میکند. به کارهای بسیار زشت مرا وادار میکرد. هر شب او بالای من تجاوز میکرد. هر شب من را لت و کوب میکرد. رفتم در کمیساری تورخم من را دستگیر کردند_آنجایی که پاسپورت را تاپه میکنند. وقتی آنجا رفتم مرا گفتند منتظر باش، پسان متوجه شدم که یکیاش طرف دیگرش اشاره کرد و مرا گرفتند. یک ورق بود نام چهار زن و یک مرد به نام من در آن نوشته بود."
الهه در این ویدیو میگوید که شاید پس از نشر این ویدیو حتی بمیرد اما میخواهد که نجات داده شود: "گفت که بگیر پاهای سعید خوستی را ماچ کن. در زندان من پایان شدم و پاهای از او آدم را ماچ کردم. گفت ازش معذرت بخواه، گفتم من که هیچ گناه ندارم. او من را لت و کوب کرد. پس از نشر این ویدیو شاید دیگر مرا هیچ کسی نبیند، شاید بمیرم، اما از هر بار مردن یک بار مردن بهتر است. من فقط میخواهم مرا نجات دهید."
همزمان با این چندین ویدیوی دیگر نیز در رسانههای اجتماعی نشر شده اند. در یکی از این ویدیوها که به الهه منسوب است دیده میشود که او قاری سعید خوستی را با بیل تهدید میکند و میگوید که خانه او را ترک کند.
این هنوز روشن نیست که این ویدیوها چه وقت ثبت شده اند اما نشر این ویدیوها با واکنشهای گسترده روبهرو شده است.
هیدر بار مسئول بخش زنان دیدبان حقوق بشر روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت که این رویداد تکان دهنده است: "بدبختانه این نکتهیی را برجسته میسازد که ما چقدر نمیدانیم که این گونه خشونتها به چه اندازه گسترده اند اما یک چیزی را که ما میدانیم اینکه هنگامی که خشونتها در برابر زنان و دختران رخ میدهند با معافیت کامل اتفاق میافتند."
بانو هیدر بار میگوید که طالبان تمامی نهادهایی چون وزارت امور زنان را که از حقوق زنان دفاع میکردند از بین بردند و به گفته او "اکنون شاید خشونت گسترده یی در برابر زنان باشد اما بسیاری از زنان نمیتوانند این خشونتها را همگانی سازند."
افزون بر این، واکنشها در برابر این ویدیو در رسانههای اجتماعی نیز گسترده بوده اند. شماری از کاربران از حکومت طالبان خواسته اند که سلامت و ملامت را روشن سازند.
طالبان تاکنون در این باره چیزی نگفته اند. سعید خوستی هم به تماسهای ما پاسخ نداد اما او در رشته تویتهایی در این باره وضاحت داده است.
او نوشته است که شش ماه پیش با دختری با نام الهه با خواست آن دختر ازدواج کرد اما پسانتر متوجه شد که الهه مشکل عقیده دارد.
او در ادامه نوشته است که تلاش کرد عقیدۀ الهه را با نصیحت درست نماید اما نتیجهیی نداد تا این که به گفتۀ او به مقدسات توهین کرد.
او میگوید پس از آن با استفاده از حق شرعیاش از او جدا شد. سعید خوستی ادعای لتوکوب و شکنجۀ الهه را رد میکند اما میگوید از این پیوندش پشیمان است.
این در حالیست که پیش از این هم ادعاهایی از سوی زنان در بارۀ شکنجه شدن از سوی طالبان تا لت و کوب و زندانی شدن مطرح شده اما این ادعاها از سوی حکومت طالبان رد شده است.
از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان بیش از یک سال میگذرد اما در این مدت طالبان به نقض حقوق بشر به ویژه حقوق زنان متهم بوده اند.
آنان به اکثر دختران بالاتر از صنف ششم اجازۀ رفتن به مکتب نداده اند، همچنان اکثریت زنان را از کار منع کرده اند و نیز بر چگونگی پوشش ظاهری و سفر زنان محدودیتهایی وضع کرده اند.