نگرانی مقامات پاکستان از کمبود مواد غذایی و شیوع بیماری ها در مناطق سیلاب‌زده

سیلاب در پاکستان تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی وارد کرده است.

مقامات پاکستان در مورد کمبود مواد غذایی و شیوع بیماری‌های ناشی از سرازیر شدن سیلاب‌ها در این کشور ابراز نگرانی کرده اند.

پس از باران‌های موسمی، یک سوم حصۀ پاکستان شاهد سیلاب‌ها بوده است و چهارشنبه نیز در بسیاری از بخش‌های آن کشور سیلاب جاری شد.

سیلاب‌ها از میانۀ ماه جون به این سو به جان دادن بیش از هزار و یکصد تن انجامیده است.

حدود یک میلیون خانه تخریب یا ویران شده و ده‌ها میلیون تن هم زیان دیده اند.

سازمان ملل متحد خواهان کمک اضطراری ۱۶۰ میلیون دالری به پاکستان شده، تا از آن برای رسیدگی به زیان‌های سیلاب‌های مرگبار در آن کشور استفاده شود.

روند انتقال مردم از محلات زیان دیده عمدتاً کند شده است. اما ادارۀ ملی رسیدگی به رویداد‌های طبیعی پاکستان گفته است که نزدیک به نیم میلیون تن در کشورِ با جمعیت ۲۲۰ میلیونی بیجا شده اند و در کمپ‌ها به سر می‌برند.

کامران بنگاش، یک سخنگوی حکومت در ایالت خیبرپختونخوا به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفته است که از شیوع بیماری‌های ناشی از سیلاب در مناطق سیلاب‌زده بیم دارند.

سازمان جهانی صحت مقامات را در بخش معالجۀ افراد زخمی شده در جریان باران و سیل یاری می‌رساند.

سیلاب در پاکستان

پالیتا ماهیپا، نمایندۀ این سازمان در پاکستان گفته است که کسب اطمینان در مورد دسترسی سریع مردم در مناطق سیلاب‌زده به خدمات صحی، تقویت و گسترش نظارت بر بیماری، کنترل و جلوگیری از شیوع آن و ایجاد هماهنگی صحی، اولویت‌های کلیدی‌شان است.

به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، کسانی که از خطر سیلاب جان به سلامت برده اند، اکثراً زیر خیمه‌ها زندگی می‌کنند و به ادویه و آب آشامیدنی نیاز دارند.

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان گفته است که کشورش شاهد بدترین سیلاب در تاریخش بوده است.

او دیروز چهارشنبه گفت که محصولات برنج، میوه و ترکاری نابود شده است.

در افغانستان نیز سیلاب‌های اخیر در جاهایی مثل شرق، مرکز و جنوب و پیش از آن زلزلۀ ویرانگر، به مردم تلفات جانی و خساره‌های مالی هنگفت رسانده است.

مردم می‌گویند که کمک‌های لازم دریافت نکرده اند.