آقاشیرین راننده محلی از موانع بر سر کار شاهراه کابلجبل السراج شکایت میکند، شاهراه پر رفت و آمدی که پایتخت را با شمال افغانستان گره میزند.
آقا شیرین پنجاه و یک ساله به رادیو آزادی میگوید که بخشی از سرک نو به طول نزدیک سی کیلومتر به روی ترافیک مسدود است. همین بر زندگی او و هزاران راننده و مسافر تاثیر گذاشته: "حال تمام مشکلات در سرک کهنه است، چون آن سرک الی جبل السراج کاملاً تخریب شده است، بخدا قسم که تا جبل السراج پنجصد جمپ وجود دارد، بسیار مشکلات ما زیاد است."
کار احداث خط دومی یا دو طرفه سازی سرک شاهراه کابلجبل السراج در سال ۱۳۹۷ به هزینهٔ بیش از یک و نیم میلیارد افغانی از بودجه حکومت وحدت ملی وقت آغاز شد و تا برگشت طالبان به قدرت در پانزده هم اگست سال گذشته ادامه داشت.
عبدالفتاح ۳۵ ساله از مسافرین شاهراه بگرامجبل السراج است: "سرک از خود چاریکار که خراب است تا جبل السراج ، چون در سرک کهنه رفت و آمد جریان دارد. سرک جدید مسدود است."
او میگوید که این تمام مشکل نیست: "مشکل دیگر آن این است که سرک یکطرفه است و در آن جاده یک طرفه فقط یک خط سیر است که موترها در آن میروند و به این خاطر حادثات هم زیاد است. وقتی که سرک خراب باشد طبعاً موترها آهسته میروند ناوقت به منزل میرسیم و سر وقت رسیده نمیتوانیم."
شرکت افغانی که کار این پروژه را عهده دارد میگوید به دلیل نهایی نبودن کار قیرریزی سرک، این شاهراه به روی ترافیک بسته شده زیرا برای بهره برداری آماده نشده.
حشمت الله: روزانه دو الی سه صد افغانی که پیدا میکنیم بخاطر مصارف خانواده ما همان را مصرف عوارض موتر میکنیم و با این مشکل مواجه هستیم.
در این مورد حشمت الله ۲۵ ساله راننده مسافربری در مسیر شاهراه، از حکومت طالبان میخواهد که کار پروژه را به پایان برسانند. او از مشکل شاهراه چنین حکایت میکند: "سرک نو را جور کرده بودند و حالا مسدودش کردند، سرک کهنه برای ما زیاد مشکلات ایجاد میکند. سرک خورد است و موترها دو طرفه عبور و مرور میکنند روزانه دو الی سه صد افغانی که پیدا میکنیم بخاطر مصارف خانواده ما همان را مصرف عوارض موتر میکنیم و با این مشکل مواجه هستیم."
مولوی عزت الله عارف رئیس اداره فواید عامه طالبان در ولایت پروان مشکل موجود را میپذیرد: "انجنیر شرکت قراردادی را گفتم که بیا که مردم بسیار به تکلیف و در مشکلات هستند که همین سرک از جبل السراج الی متک جور شود و مشکل حل شود و او به من وعده کرد که میآید ولی تا هنوز نیامده، ما هم در تلاش هستیم که انجنیرهای این سرک را بخواهیم و بیایند کار شان را شروع کنند چون مردم بسیار با مشکلات مواجه اند."
اسدالله: در مجموع پنج صد میلیون وزارت فواید عامه یا وزارت مالیه از ما بدهکار است.
انجنیر اسدالله مسئول پروژه سرک سازی شرکت هریرود است.
این شرکت قرارداد احداث و قیرریزی خط دومی شاهراه را به عهده دارد.
او میگوید که حکومت طالبان پول قراردادیشان را نپرداخته و به همین علت کار پروژه متوقف است. انجنیر اسدالله به رادیو آزادی بیشتر میگوید: "سرک بخاطری مسدود است که موترهای تیلری که تردد میکنند وزن آنها از چهل تن و چهل و پنج تن بیشتر است. در حالی که این سرک برای چهل تن تناژ بلند دیزاین شده است. ما کدام مشکلی خاص نداریم، پولهای ما داده نشده در مجموع پنج صد میلیون وزارت فواید عامه یا وزارت مالیه از ما بدهکار است. نسبت بعضی معضلات و مشکلات که دولت دارد تا هنوز نتوانسته پول شرکت را بپردازد."
به گفته مسئولین این شرکت ساختمانی، اکنون این خطر نیز وجود دارد که اگر کار پروژه نهایی نشود کاری که تا حالا در این سرک صورت گرفته نیز هدر خواهد رفت.
مسئولان شرکت میگویند که کار بازسازی شاهراه هشتاد و پنج درصد تکمیل شده است.
حشمت الله راننده موتر سراچه با دیگر رانندگان همچنان منتظر اند. اما نمیدانند که متباقی کار بازسازی شاهراه کی به پایان خواهد رسید.