گروهی از سیک های افغان که به روز یکشنبه از کابل به هندوستان رفته اند٬ می گویند که پس از ختم مراسم مذهبی ٬ دوباره به افغانستان بر میگرند.
این درحالیست که روزنامه هندوستان تایمز گزارش به نقل از این سیک ها گزارش داده بود که ۵۵ شهروند سیک افغانستان به روز یکشنبه به دلیل تهدیدات امنیتی کشورشان را ترک کردند و به هند رسیدند.
اما سوبیر سنگهه خالصه، یکی از این سیکها که به روز یکشنبه به هند رفته است٬ به رادیو آزادی گفت، آنان برای انجام مراسم مذهبی به هند رفته اند و با پایان این مراسم به افغانستان برخواهند گشت.
"دیروز ۵۵ نفر از کابل به هند آمدیم برای زیارت آمدیم، در هند چهل و یک روز مراسم مذهبی داریم و تمام درمسالها را میگردیم، افغانستان را ما ترک نکردیم، این چهل و یک روز که گذشت ما دوباره به افغانستان میآیم، در آنجا درمسالهای ما، کاروبار و تجارت ما است و افغانستان را هیچ وقت ترک نگفتیم و نمیگوییم."
یک تن از اعضای درمسال سیکها در کابل که به دلیل تهدیدات امنیتی نمیخواهد نامش در گزارش ذکر شود، نیز به رادیو آزادی گفت که این ۵۵ تن برای انجام مراسم مذهبی به هند رفته اند.
او اما میگوید که شاید برخی از آنها ماندن در هند را ترجیح دهند.
یکی از سیکها: ما افغانستان را ترک نمیکنیم٬ درمسال های ما اینجاست٬ کار و بار ما اینجاست
"افراد به سفر میروند و میآیند، اما ما همینجا استم، اگر نمیماندیم چرا درمسال خود را جور کردیم، آنان برای مراسم مذهبی رفتند. شاید فردا – پس فردا ما برای ویزای پاکستان هم درخواست بدهیم و اگر اجازه دهند پنج – ده نفر برای انجام مراسم بابه نانک برویم. این دل مردم است، شاید بعضیها بخواهند بروند و برنگردند، این را هم گفته نمیتوانیم، هرکس می فهمد و کار شخصی خودش."
اما پونیت سنگ چندوک، رئیس سازمان کمکی هند موسوم به (اندین ورلد فاروم) برای سیک و هندوها دیروز یکشنبه به رادیو آزادی گفته بود که ۵۵ شهروند سیک و هندوی افغان افغانستان ترک کردند و به دهلی نو رسیدند.
در یک سال گذشته تعدادی از شهروندان سیک و هندوی افغانستان به دلیل آنچه تهدیدهای امنیتی در افغانستان گفته شده، به هند رفته اند، اما حکومت طالبان ادعا میکند که تلاش کرده اند تا امنیت جان و مال هندوها و سیکها را تامین کنند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در پاسخ به نگرانی هندوها و سیکها به رادیو آزادی گفت:
"رفتن اینها برای ما مایه نگرانی است و خواست ما این است که همانند دیگر افغانها در کشور خودشان آرام زندگی کنند، امنیتشان تامین خواهد بود و از آزادی انجام مراسم مذهبی هم برخوردار خواهند بود. امارت اسلامی در راستای تأمین حقوقشان تلاش میکند و اگر بالای کسی دعوا دارند و کسی بر حقوقشان تجاوز کرده باشد، به رسیدگی به آن جدی هستیم و حق اینها داده میشود."
نگرانیها از بیرون شدن هندوها و سیکها از افغانستان در حالی است که در چند سال گذشته چندین بار عبادتگاههای آنان مورد حمله قرار گرفته است.
آخرین حمله بر این اقلیتهای مذهبی حملۀ مسلحانۀ ۲۸ جوزای امسال بر درمسال آنان در کارته پروان بود که در آن ۴ تن کشته شدند.
شاخۀ خراسان گروه داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفته بود.