اسد عباس، شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل گفته است که در بارۀ روابط کابل و اسلام آباد نباید بر بنیاد یک سخنرانی قضاوت شود، اشارۀ او به سخنرانی شهباز شریف، صدراعظم پاکستان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بوده است.
به گزارش رسانه ها، عباس گفته است که ابراز نگرانی نباید دشمنی تعبیر شود.
شریف در بیست و سوم ماه سپتمبر در هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که گروههای هراس افگن از افغانستان امنیت پاکستان و منطقه را تهدید میکنند.
به گفتۀ او، شبکۀ القاعده، داعش، تحریک طالبان پاکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی و جنبش اسلامی ازبیکستان در افغانستان گردهم آمده اند.
او در بخش دیگری از سخنانش چنین گفت: "پاکستان همچنان خواهان یک افغانستانِ صلح آمیز است و این که تمام شهروندانش را احترام کند، بدون در نظرداشت جنیست، قوم و مذهب. پاکستان برای تشویق احترام به حقوق دختران و زنان افغان کار میکند."
شریف این سخنان را در حالی گفته است که در سالهای گذشته حاکمان پاکستان به مداخلۀ آشکار در امور افغانستان و حمایت از طالبان بر ضد نظامهای قبلی متهم شده اند.
سادات: دست درازیهای پاکستان در بخشهای مختلف کاملاً مستند شده است
سید ذاکر شاه سادات، یکی از آگاهان میگوید که پاکستان هنوز هم دنبال کسب امتیاز از جامعۀ جهانی است: "پاکستان نه تنها حالا بلکه در گذشته در ولایتهای مختلف در دوران نظام جمهوریت، جنرالها و افسرانشان در میان طالبان هم کشته شدند و هم اسیر. بناءً دست درازیهای آن در بخشهای مختلف کاملاً مستند شده است. فکر میکنم یک بار دیگر بهانه جویی بخاطر بقای خودشان و ایجاد جنگ تازه و بدست آوردن پول از طریق این جنگ امریکا و متحدانش خواهد باشد."
به دنبال سخنان شریف مبنی بر موجودیت تهدید از افغانستان به پاکستان و منطقه، وزارت خارجۀ حکومت طالبان در بیست و چهارم ماه سپتمبر گفت که نگرانی چند کشور بشمول پاکستان بیجا است.
این وزارت در اعلامیهای افزود که خاک افغانستان هیچگاهی بر ضد کسی استفاده نخواهد شد.
در اعلامیه آمده است که "جهانیان به جای نگرانیها و اتهامهای بیجا با حکومت طالبان تعامل کنند.
آن سو شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان سهشنبه در کابل گفت که مقامهای پاکستان برای جلب رضایت غربیها عفت کلام را در صحنه بینالمللی زیر پا میگذارند.
او افزود، طالبان شواهدی دارند که نشان میدهد، طیارههای بیسرنشین از کجا میآیند.
سراج الدین مهرالدین، وزیر خارجۀ تاجیکستان نیز در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که افغانستان به سرعت در حال مبدل شدن به پناهگاه امن تروریستان است.
اخیراً نمایندگان ویژۀ اتحادیۀ اروپا، فرانسه، جرمنی، ایتالیا، ناروی، بریتانیا و ایالات متحده امریکا برای افغانستان در مورد آنچه حضور و فعالیت گروههای افراطی در افغانستان خواندند، شدیداً ابراز نگرانی کردند.
آنها در بیست و دوم ماه سپتمبر با پخش اعلامیهای گفتند که حضور ایمن الظواهری، رهبر القاعده در افغانستان نشان داد که طالبان به وعدههایشان در مورد مبارزه علیه تروریزم پایبند نیستند.
قطع رابطۀ طالبان با گروههای تروریستی از جمله القاعده از مواد عمدۀ توافقنامۀ دوحه گفته شده است.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در اول ماه آگست اعلام کرد که ایمن الظواهری در حملۀ طیارۀ بیسرنشین امریکا در سی و یکم ماه جولای در یک خانه در کابل کشته شد.
Your browser doesn’t support HTML5
مارکس پوتزل، سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، "یوناما" سهشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که گزارش حضور رهبر القاعده در قلب کابل و حمله بر او نیز ادامۀ حضور دیگر گروههای تروریستی، تعهدات طالبان در بخش مبارزه با تروریزم را زیر سؤال میبرد.