همزمان با سرد شدن هوا و نزدیک شدن فصل زمستان، شماری از باشندگان کابل از افزایش پرچاویهای برق شکایت دارند.
شماری از آنان به رادیوآزادی گفتند، در حالی که بهای مواد سوخت در بازارهای کابل در این روزها بلند است، پرچاویهای برق نیز بیشتر شده است.
فضل یکی از باشندگان کابل میگوید، در کنار مشکلات اقتصادی پرچاویهای برق هم به نگرانیهایش افزوده است:
"در حالی که از یک طرف زمستان رسیده است، مواد سوخت قیمت است، پرچاویهای برق هم در این روزها افزایش یافته است، فقط از طرف شب چند ساعتی میآید که ما در خواب هستیم و از آن استفادۀ درست کرده نمیتوانیم، این واقعاً یک مشکل جدی است."
بشیر: حیران ماندیم که در کنار دیگر مشکلات بل برق را با قیمت گزاف چگونه پرداخت کنم.
بشیر، دیگر باشندۀ کابل که کارمند یکی از ادارههای دولتی تحت مدیریت طالبان است، میگوید، نه تنها این که پرچاویهای برق زیاد شده است، پول صرفیۀ برق هم بیشتر از گذشته شده است.
او به رادیو آزادی گفت، با معاش ناچیزی که در ماه میگیرد، توان پرداخت بل برق را ندارد:
"واقعاً در این روزها پرچاوی برق زیاد شده است، زمستان رسید مشکلات اقتصادی مردم زیاد است مواد سوخت هم خریده نمیشود. خودم کارمند دولت استم معاش زیاد ندارم، حیران ماندیم که در کنار دیگر مشکلات بل برق را با قیمت گزاف چگونه پرداخت کنم."
آنان از حکومت طالبان میخواهند که پرچاویهای برق را کاهش داده و بل برق را مطابق به مصرف هر خانواده برای شان توزیع کند تا مردم توان پرداخت آنرا داشته باشند.
حکمت الله میوندی، سخنگوی شرکت برشنا در پیوند به این شکایتهای باشندگان کابل چیزی نگفت، این شرکت چند روز پیش خبر داده بود که بنابر یک مشکل فنی از سوی ازبکستان، پرچاویهای برق در کابل و چند ولایت دیگر بیشتر خواهد شد.
حکمت الله میوندی سخنگوی شرکت برشنا یکشنبۀ هفته پیش با نشر این خبر گفته بود که امیدوار است این مشکل به زودی حل شود.
نگرانیها از افزایش پرچاویهای برق در حالی از سوی باشندگان کابل مطرح میشود که به اساس گزارش سازمانهای بینالمللی، افغانستان زمستان سردتری را تجربه خواهد کرد.
خانوادههای نادار در کابل میگویند، تا هنوز مواد سوخت برای زمستان را خریداری نکرده و نگران اند که هرگاه پرچاویهای برق کم نشود، زمستان را با چه دشواری سپری خواهند کرد.
افغانستان کشوریست که بیشترین برق مورد نیازش را از کشورهای همسایه وارد میکند.
ادارۀ بازرس ویژۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان در ماه حمل امسال گزارش داد که افغانستان ۸۰ درصد برق را از کشورهای همسایهاش وارد میکند و از این ناحیه همه ساله ۲۲۰ میلیون دالر به این کشورها میپردازد. با این وجود مشکل کمبود برق افغانستان تا هنوز حل ناشده باقی مانده است.