"یک مرمی که زد مهدی خلاص شد دیگه نماندم که به او شلیک کند. یک مرمی به بغلش خورده بالای قلبش "
لباسهای خون پر، یگانه فرزندنش را برای داد خواهی به شهر نیلی مرکز دایکندی آورده است:
"مسلمانی همین گونه است؟ شما ببینید؟ کدام بشر همین کار را می کند؟"
مدینه به رادیو آزادی میگوید که بیش از دو هفته قبل در حمله طالبان به خانهشان در قریه سیواک شیبر در فاصله ۷۰ کیلومتری شهر نیلی مرکز ولایت عمدتاً هزاره نشین دایکندی در مرکز افغانستان پسرش مهدی ۱۴ ساله و همسرش محمد عالم ۴۰ ساله را برای همیشه از دست داد.
به اساس گزارشها، در آن حادثه، حداقل ۸ تن به شمول سه کودک کشته و چهار تن به شمول یک زن و کودک زخمی شدند.
مدینه: خون شهدای ما که ناحق ریختانده شده باید عدالت تامین شود
مدینه به رادیو آزادی میگوید: "شوهر من و طفل من بیگناه بودند آنها دهقان بودند."
این زن که پنج روز میشود با دیگر اعضای قربانیان حادثه اخیر در شهر نیلی مرکز دایکندی تحصن کرده اند از نهادهای حقوق بشری میخواهند که این رویداد را بررسی کنند:
"از نهادهای حقوق بشری و سازمان ملل متحد همین قدر توقع دارم که به داد ما برسد و هرکس صدای ما را میشنود به داد ما برسد، خون شهدای ما که ناحق ریختانده شده باید عدالت تامین شود، هیئت تعیین شود، برود تقصیر ما را معلوم کند در غیر آن چرا این کار کردند؟"
خانوادههای قربانیان میگویند که چند صد فرد مسلح طالبان ساعت پنج صبح پس از محاصره، خانههای مسکونیشان را گلوله باران کردند.
طالبان در ولایت دایکندی هنوز به تماسهای رادیو آزادی برای تبصره در این مورد پاسخ نداده اند.
اما قبلاً عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان در پیامی فرستاده شده به رسانهها گفته بود که آنان گزارشهایی در مورد حضور افراد مسلح در یک خانه در منطقهٔ سیوک شیبر در مرکز ولایت دایکندی دریافت کرده بودند.
تکور افزوده بود که افراد کشته شده همه مسلح بودند. او کشته شدن کودکان را انکار کرده بود.
اما در کنار اظهارنظرهای مردم محلی، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در پیامی در ۲۵ نومبر در توییتر گفت که در روستای سیوک شیبر چهار کودک یک ساله تا چهارده ساله در یک حمله کشته شدند. این نهاد از این خبر ابراز تاسف کرده بود.
در اکتوبر پارسال هم طالبان در ارتباط به رویدادی در دایکندی مقصر دانسته شده بودند. در آن زمان، عفو بین الملل گفته بود که تحقیقاتش نشان میدهد که طالبان به طور غیرقانونی سیزده تن از هزارهها را در منطقهای در دایکندی کشتند. به اساس گزارش، یازده عضو نیروی امنیتی پیشین که تسلیم شده بودند و دو غیرنظامی به شمول یک دختر هفده ساله کشته شدند. اما طالبان گزارش عفو بین الملل را ضمن یکطرفه خواندن رد کرده بودند.
چشم دید مردم محلی با اظهار نظرهای مقامهای طالبان متفاوت است. آنان میپرسند که چرا باید غیرنظامیان و اسیران کشته شوند.
مژگان یکی دیگر از متضررین رویداد اخیر در قریه سیوک شیبر است. او شوهر و کاکایش را در این حادثه از دست داده.
او به رادیو آزادی میگوید که طالبان پس از آنکه شوهرش را اسیر گرفتند تیربارانش کردند.
نظر به گفته مژگان طالبان در زمان حادثه چهار تن بشمول دو برادر شوهر را نیز اسیر گرفته اند.
مژگان اکنون میخواهد که طالبان اسیران آنان را رها کنند: "ما از امارت اسلامی توقع داریم که اسیران ما بیگناه هستند باید آنان را آزاد کند از سازمان ملل متحد هم توقع داریم که درخواست کند اسیرهای ما آزاد شود ما بیسرپرست هستیم."
حسن حکیمی: طالبان همه روزه به کشتار افراد ملکی به شمول زنان و کودکان ادامه میدهند، فعالان حقوق بشر نیز از تیرباران غیر نظامیان به ویژه اسیران نگران هستند.
محمد حسن حکیمی از فعالان مدنی در مرکز افغانستان به رادیو آزادی میگوید: "طالبان خلاف همه ارزشهای اسلامی و انسانی همه روزه به کشتار افراد ملکی به شمول زنان و کودکان ادامه میدهند، بدون هیچ جرم و محکمهای، متاسفانه این عملکرد طالبان نگرانی ما را هر روز بیشتر میکند."
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حقوق بشر افغانستان در واکنش به گزارشها در مورد رویداد دایکندی خواهان تحقیقات فوری، بیطرفانه و شفاف شده.
مدینه که یگانه پسر نوجوان و شوهرش را از دست داده همچنان منتظر است که سرانجام کی به دادش خواهد رسید.
"ای خدا به داد ما برس، هرکس که صدای ما را میشنود به داد ما برسد."