باشندگان کابل: در یک شبانه روز سه الی چهار ساعت برق داریم

عکس از آرشیف- باشندگان کابل از افزایش پرچاوی های برق شکایت دارند

همزمان با سرد شدن هوا و نزدیک شدن فصل زمستان بر مشکلات باشندگان کابل از ناحیه کمبود برق هم افزوده شده‌است.

شماری از آنان در صحبت با رادیو آزادی شکایت کرده اند که پرچاوی‌های برق بیشتر شده و در یک شبانه روز تنها بین سه تا چهار ساعت برق برای‌شان توزیع می‌شود آن هم در ساعت‌های اخیر شب که به گفته‌شان هیچ درد‌شان را دوا نمی‌کند.

برق‌ها بیخی خراب است، ساعت‌های یک بجه شب می‌آید، گاهی تا صبح می‌باشد و گاهی برای چند ساعت محدود

ولی یکی از باشندگان کابل در این مورد به رادیو آزادی گفت: "هوا سرد شده و زمستان هم در حال رسیدن است، برق‌ها بیخی خراب است، ساعت‌های یک بجه شب می‌آید، گاهی تا صبح می‌باشد و گاهی برای چند ساعت محدود، مردم ناتوان است، چوب سوخت هم ندارند، جنراتور هم ندارند، امید‌شان همین برق است آن درک ندارد."

اجمل باشنده دیگر شهر کابل نیز از افزایش پرچاوی‌های برق و بهای بلند صرفیه آن شکایت دارد:
"از یک طرف زمستان رسید از طرف دیگر تیل،گاز و چوب سوخت هم قیمت است در این وقت پرچاوی‌های برق هم بیشتر شده است، موبایل‌های ما چارچ ندارد، خانه گرم نیست، اما بل صرفیه برق بلند می‌آید."

مردم عام در کابل از شرکت برشنا تقاضا دارند تا هرچه زودتر به مشکلات‌شان از این ناحیه رسیدگی کند.

این در حالی‌ست که حدود یک ماه قبل نیز باشندگان کابل شکایت‌شان را در پیوند به مشکلات پرچاوی‌های برق با رادیو آزادی شریک کرده بودند.

رادیو آزادی تلاش کرد نظر حکمت‌الله میوندی سخنگوی این شرکت در مورد نگرانی‌های مردم از ناحیه پرچاوی‌های برق بگیرد، اما او به پرسش‌ها در این باره پاسخ نداد.

در سال‌های قبل از حاکمیت دوباره حکومت طالبان در افغانستان زمانی که پرچاوی‌های برق در زمستان بیشتر می‌شد، برخی از خانواده‌ها که وضعیت خوب اقتصادی داشتند، از جنراتور، برق سولری و امکانات دیگر برای تنویر خانه‌های شان استفاده می‌کردند.

باشندگان کابل ادعا می کنند که پرچاوی های برق زیاد شده اما بل برق بسیار بلند می آید

اما برخی از این خانواده‌ها می‌گویند، از یک سال به این طرف وضعیت اقتصادی‌شان بدتر شده و حتی توان این را ندارند تا از طرف شب در خانه‌های خود چراغ گازی و یا چارچی روشن کنند.

ادارۀ بازرس ویژۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان در ماه حمل امسال گزارش داد که افغانستان ۸۰ درصد برق را از کشور‌های همسایه‌اش وارد می‌کند و از این ناحیه همه ساله ۲۲۰ میلیون دالر به این کشورها می‌پردازد. با این وجود مشکل کمبود برق افغانستان تا هنوز حل ناشده باقی مانده است.