خبرگزاری رویترز به نقل از ادارات ترکیه و سوریه گزارش داده که شمار کشته شدههای زلزله ششم فبروری در این دو کشور به بیش از ۳۳ هزار تن افزایش یافته است.
رویترز گفته که عملیات برای نجات افراد گیرمانده در زیر آوارها در مناطق زلزله زده دو کشور ادامه دارد.
روز گذشته ملل متحد گفت که احتمال دارد شمار قربانیان این زلزله به دو برابر افزایش یابد.
از سوی هم سفارت افغانستان در انقره از افزایش تلفات افغانها در نتیجه این زلزله در ترکیه خبر میدهد.
پسرلی حکیمی قنسول سفارت افغانستان در ترکیه شام یکشنبه به رادیو آزادی گفت که تیمهای فرستاده شده از سوی سفارت از تلفاتی جانی و مالی به افغانهای مقیم شهر مالاتیا ترکیه خبر داده اند:
" تیم ما معلوماتی را که از مردم محل بدست آورده، تا اکنون به تعداد ۷ تن افغانها در این شهر شهید شده و به خاک سپرده شده اند."
او همچنان گفت که صدها تن دیگر در شهر مالاتیا نیاز به خیمه و دوا دارند.
آقای پسرلی افزود که تیمهای آنها توانسته در هماهنگی مقامهای حکومت ترکیه و موسسات کمکرسانی افغان به نیازمندیهای آنها پاسخ داده و کمک برساند.
پیش از این، تیمهای فرستاده شده سفارت به مناطق زلزله زده، کشته شدن نزدیک به ۸۰ تن درشهرهای هاتای و ۳۵ تن دیگر در آدیامان را تأیید کرده اند.
اما آنها همچنان گفتند که در شهرهای غازی عینتاب و آدانا به افغانها کدام تلفاتی وارد نشده است.
زلزله روز دوشنبه هفته گذشته ۶ فبروری ۲۰۲۳ در ترکیه و سوریه تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی وارد کرده است.
امدادگران دیروز یکشنبه شش روز پس از زلزله اجساد بیشتری را از زیر آوار بیرون کشیدند.
در حالیکه رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به پرسشهای زیادی به خاطر تأخیر در رساندن کمک به زلزله زدهها مواجه است و برای انتخابات ملی آمادگی میگیرد، او وعده داد که در ظرف چند هفته بازسازی را آغاز میکند.
همزمان در سوریه، این حادثه طبیعی شمال غربی این کشور را که تحت کنترل شورشیان است، بیشترین ضربه زده و بسیاری از مردم را که قبلاً چندین بار به دلیل جنگ داخلی ده ساله آواره شده بودند، دوباره بیخانمان کرد.
این منطقه در مقایسه با مناطق تحت کنترل دولت کمک اندکی دریافت کرده است.
مارتین گریفیتس، مسئول کمکهای بشری سازمان ملل متحد از مرز ترکیه و سوریه، جایی که تنها یک گذرگاه مرزی برای کمکهای سازمان ملل متحد باز است، در توییترش نوشت: "ما تا اکنون در رسیدگی با مردم شمال غرب سوریه ناتوان بودیم".
گریفیتس افزود که دقیق احساس میکند که آنها رها کرده شده اند.
به گفته او حالا تمرکز آنها روی رسیدگی سریع به مردم این منطقه است.
در این حال تدروس آدهانوم گبریسوس رئیس سازمان جهانی صحت روز یکشنبه گفت که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به او گفته که گذرگاههای مرزی بیشتر را به روی کمکرسانی به زلزله زدگان در شمال غرب سوریه که تحت کنترل شورشیان است، باز می کند.