" یک زن هفتاد ساله از شدت خنک جان خود را از دست داد. ما زیر خیمهها زندگی میکنیم."
احمد شاه یکی از بیجاشدگان داخلی در ولایت کابل میگوید، وضعیت اقتصادی هر روز خرابتر میشود. احمد شاه پدر یک پسر و دو دختر است و نگران آیندۀ خانوادهاش است.
او میافزاید که حتا سرپناه درست و اساسی ندارد و زندگیاش را با قلم فروشی میچرخاند:
"وضعیت کار و بار و اقتصادی بسیار مشکل است. خصوصاً برای ما که خانه نداریم زیر خیمه زندگی میکنیم. کار خاص ندارم، قلم و دستمال کاغذی میفروشم. کراچی دارم و گاهی از سرکها بوتل جمع میکنم، پیسه یک لقمه نان را پیدا میکنم. واقعاً بسیار مشکل است خصوصاً در زمستان".
احمد شاه میگوید که کمکهای بشری کم شده است و از سوی حکومت طالبان هم حمایت نمیشود.
مراد یکی دیگر از شهروندان کابل است که در زیر خیمه زندگی میکند و با فقر و ناداری روبهرو است.
او به رادیو آزادی گفت:
"امروز را به صبح و صبح را به شام چیزی نداریم. نان نداریم، جای نداریم. هیچ چیزی نداریم. چطور کنیم زیر ترپال (خیمه) یخ هستیم. درون چهار دیواری هستیم. چیزی نداریم."
این در حالیست که وزرات زراعت، آبیاری و مالداری حکومت طالبان به روز سهشنبه در اعلامیهای از آغاز روند توزیع ۵۰۰ تن دالنخود از ذخایر این وزارت برای نزدیک به ۵۰ هزار تن از نیازمندان در ولایت کابل خبر داده است.
خواستیم که جزییات بیشتر در این مورد داشته باشیم اما مسئول مطبوعاتی این وزرات به سوالات ما پاسخ نداد.
سخنگویان حکومت طالبان پیش از این گفته بودند که در هماهنگی با نهادهای امدادرسان به کمکرسانی به شهروندان افغانستان ادامه میدهند.
این در حالیست که براساس گزارش اخیر اوچا، ۱۷ میلیون نفر در افغانستان با خطر گرسنگی مواجه هستند و ۲۸ میلیون تن به کمکهای فوری بشری نیاز دارند.