نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد میگوید که کرسی افغانستان در این سازمان هرگز به رژیمی که نمایندۀ مردم افغانستان نیست، واگذار نخواهد شد.
وزارت خارجۀ حکومت طالبان روز دوشنبه ویدیویی از سرپرست این وزارت را در صفحه توییتر خود نشر کرد که در آن امیرخان متقی از سازمان ملل متحد میخواهد که نمایندگی دایمی افغانستان در این سازمان را به آنها واگذار کند.
متقی در این ویدیو افزوده که کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد در دست شخصی است که نمایندۀ افغانها نیست:
"این ظلمی است که در حق افغانها انجام میشود. تلاش میکنیم آن را به نمایندۀ افغانها بسپاریم تا این مشکلات باقی مانده نیز حل شود."
نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد به روز سهشنبه به رادیو آزادی گفت که طالبان نمایندۀ مردم افغانستان نیستند و آنها به زور به قدرت رسیدند و نزدیک به ۴۰ میلیون افغان را به گروگان گرفته اند.
نصیر احمد فایق همچنین گفت که رژیم کنونی طالبان نامشروع است و حق ندارد خود را نمایندۀ مردم افغانستان بخواند.
وی در پاسخ به درخواست امیرخان متقی مبنی واگذاری کرسی افغانستان به حکومت آنان گفت:
"جامعۀ جهانی در حال حاضر آماده نیست تا با طالبان روابط عادی برقرار کند و به همین دلیل آنها را به رسمیت نمیشناسد. پستها و سفارتهای افغانستان در سازمان ملل متحد با یک نظام مشروع مرتبط هستند. تا زمانی که افغانستان یک نظام مشروع نداشته باشد که افغانها انتخاب کرده باشند و به خواست مردم باشد، طالبان نمیتوانند از مردم افغانستان نمایندگی کنند."
پس از استعفای غلام محمد اسحاقزی، نمایندۀ دایمی نظام جمهوری پیشین افغانستان در سازمان ملل، نصیر احمد فایق به عنوان سرپرست این کرسی تعیین شد.
حکومت طالبان سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی خود در قطر را به این سمت معرفی کرده و بارها درخواست کرده است که کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد به آنها واگذار شود، اما سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۶ دسامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که بار دیگر تصمیم گرفته شد که کرسی نمایندگی افغانستان در این سازمان به طالبان واگذار نشود.
در آن زمان ۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد این تصمیم را تأیید کردند و همچنین گفتند که فیصلۀ بعدی در این باره در سپتامبر ۲۰۲۳ صورت خواهد گرفت.
از زمانی که طالبان به قدرت رسیده اند، آنها بارها از جامعۀ جهانی خواسته اند که کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد را به آنها واگذار کند، اما جامعۀ جهانی و سازمان ملل متحد این درخواست آنان را رد کرده اند.
طالبان ادعا میکنند که شرایط مشروعیت خود را برآورده کردهاند، اما جامعۀ جهانی بر این باور است که طالبان حقوق اساسی افغانها بهویژه دختران و زنان را نقض کردهاند، نتوانستهاند حکومتی همهشمول ایجاد کنند و در بخش مبارزه با تروریزم و ارتباط با گروههای تروریستی هم با انتقادهای شدیدی روبهرو هستند.