باستون هرالد
روزنامۀ امریکایی باستون هرالد در مطلبی به خروج نیروهای امریکایی از افغانستان اشاره کرده و از آن انتقاد کرده است.
در مطلب می خوانیم که در سند مختصری که شورای امنیت قصر سفید تهیه کرده، مقصر خروج پر هرج و مرج از افغانستان ، دونالد ترمپ رئیس جمهور سابق ایالات متحده دانسته شده است.
اما نویسندۀ مطلب میگوید که مقصر جوبایدن رئیس جمهور فعلی ایالات متحده است.
در مطلب آمده که به ارزش ۸۰ میلیارد دالر اسلحه، مهمات و وسایط نقلیه نیروهای امریکایی در افغانستان رها شد.
به گفتۀ نویسنده، نظامیان امریکایی بدون آنکه متحدان افغان خود را اطلاع دهند، نیمه شب، پایگاه هوایی بگرام را ترک کرده بودند.
روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در ۳۱ ماه آگست سال ۲۰۲۱ دو هفته پس از بازگشت طالبان به قدرت تکمیل شد.
ادارۀ جو بایدن از تصمیم برای خروج از افغانستان پیوسته دفاع کرده است.
اکانومیک تایمز
روزنامۀ اکانومیک تایمز چاپ هند در مطلبی در مورد علاقه مندی چین برای سرمایه گذاری در معادن افغانستان مطلبی را نشر کرده است.
وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان روز پنجشنبه هفتۀ گذشته گفت که شرکت چینی موسوم به Gochin علاقه مندی نشان داده که ده میلیارد دالر را بر معادن لیتیوم افغانستان سرمایه گذاری میکند.
طالبان در ماه جدی سال گذشته قرارداد استخراج نفت از حوزۀ آمو دریا در شمال افغانستان را با یک شرکت چینی امضا کردند.
در مطلب آمده که به دنبال خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، طالبان به چین به عنوان یک منبع بالقوۀ سرمایه گذاری در افغانستان نگاه میکنند.
وزارت معادن و پترولیم طالبان پس از دیدار شهاب الدین دلاور سرپرست این وزارت با نمایندۀ شرکت Gochin گفت که با سرمایهگذاری بر معادن لیتیوم، برای بیش از ۱۲۰ هزار نفر به شکل مستقیم و به یک میلیون نفر به طور غیر مستقیم زمینۀ کار فراهم خواهد شد.
طالبان به نقل از این شرکت نیز گفته است که لیتیوم در داخل افغانستان پروسس خواهد شد و برای پروسس آن یک بند برق ایجاد و شاهراه کنر- لغمان نیز قیریزی خواهد شد.
اما معلوم نیست که این گفته ها کی و چگونه عملی خواهد شد.
در مطلب آمده از زمانی که طالبان در اواسط ماه آگست سال ۲۰۲۱ بر افغانستان به قدرت بازگشتند، چین از طریق روابط اقتصادی نفوذش را بر ادارۀ حاکم در افغانستان افزایش داده است.