طرف‌های درگیر جنگ در سودان به انفاذ آتش بس هفت روزه توافق کردند

تصویری از آتش سوزی ناشی از جنگ در سودان

گروه های نظامی متخاصم و درگیر جنگ در سودان به روز سه شنبه دوم می با آتش بس هفت روزه توافق کردند که از روز پنجشنبه این هفته آغاز خواهد شد، این در حالیست که حملات هوایی و تیراندازی در شهر خرطوم پایتخت سودان، آخرین آتش بس کوتاه مدت را مختل کرد.

براساس اعلامیه وزارت خارجه سودان جنوبی که پیشنهاد میانجیگری در این درگیری را کرده، سالوا کر(Kiir Salva) رئیس جمهور این کشور روی اهمیت آتش بس طولانی تر و معرفی نمایندگانی تاکید کرده که هر دو طرف برای مذاکرات صلح به آن موافقت کرده اند.

با درنظر داشت نقض گسترده که از توافق های قبلی آتش بس در سودان، اعتبار توافق آتش بس از ۴ تا ۱۱ ماه می بین جنرال عبدالفتاح البرهان، رهبر اردوی سودان و جنرال محمد حمدان دقلو، رهبر نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) نامعلوم به نظرمی رسد.

روند تخلیه اتباع خارجی از سودان نیز در روز های گذشته ادامه یافته است

مقامات سازمان ملل متحد به روز سه شنبه گفته اند، جنگ در سودان که وارد سومین هفتۀ آن شد، حدود ۱۰۰ هزار تن را مجبور به فرار به آنسوی سرحدات این کشور ساخته و با ایجاد بحران، موانع شدیدی را در برابر کمک های بشری این سازمان ایجاد کرده است.

ادامه جنگ در سودان منجر به سکته در رساندن کمک های غذایی به مردم شده است

براساس خبرگزاری رویترز، میلانی جولی وزیر امور خارجه کانادا، دیروز در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای کنیایی اش در شهر نایروبی پایتخت آن کشور به خبرنگاران گفت:

"سازمان ملل متحد باید بتواند فعالیت هایش را انجام دهد، مهم است که مردم سودان به غذا، آب و ادویه دسترسی داشته باشند. در حال حاضر ۵۹ از جملۀ ۷۹ شفاخانه مسدود شده، این غیرپذیرفتنی است. قوانین بشری باید احترام شود و این پیام روشنی است که کانادا به این دو جنرال می فرستد."

میلانی جولی وزیر امور خارجه کانادا

عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر نیز گفته که قاهره از گفتگو ها در سودان بین جناح های رقیب حمایت می کند، ولی"مراقب عدم مداخله در مسائل داخلی آنهاست".

درگیری در سودان، خطر تبدیل شدن به یک فاجعه ای گسترده تر را در قبال دارد، زیرا همسایگان فقیر سودان با بحران پناهجویان روبرو هستند و جنگ مانع ارسال کمکهای بشری به سودان میشود که دو سوم باشندگان آن از قبل، به کمکهای خارجی متکی هستند.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد گفته که پس از وقفه ای که در اوایل این درگیری پس از کشته شدن شماری از کارکنان این برنامه به وجود آمد، کارش را در بخش های امن تر سودان از سر می گیرد.

مایکل دانفورد، مسول بخش افریقای شرقی دبلیو اف. پی(WFP) گفته، خطر آن وجود دارد که این فقط یک بحران در سودان نیست، بلکه یک بحران منطقه ای خواهد بود.