اوچا: معلولین در افغانستان نیاز به کمک‌های فوری مالی دارند

آرشیف - یک کودک معلول در ولایت کندهار

دفتر هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) می‌گوید که بحران بشری در این کشور بالای معلولان تأثیر زیادی گذاشته است.

اوچا دیروز یکشنبه در توییتی گفته که در سال ۲۰۲۳ تعداد افراد دارای معلولیت در افغانستان به دو میلیون و چهارصد هزار تن رسیده اند.

این اداره سازمان ملل متحد می‌گوید که نهادهای امدادرسان در حال برنامه‌ریزی برای رساندن کمک به دو میلیون از این معلولان می‌باشند. اما اوچا می‌افزاید، برای اینکه این معلولان از کمک‌ها بهرمند شوند، نیاز به کمک‌های مالی فوری بین‌المللی دارند.

اداره هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد نگفته که چه تعداد از نهاد‌های کمک رسان به میلیون‌ها مردم آسیب پذیر در سال ۲۰۲۲ کمک کرده و به چه تعداد معلولان رسیدگی صورت گرفته است.
ولی اوچا در عکس‌العمل به تطبیق برنامه‌های خود برای رسیدگی به وضعیت بشری امسال در افغانستان از کمبود منابع مالی شکایت دارد.

امسال سازمان ملل متحد ۴.۶ میلیارد دالر برای کمک‌های بشردوستانه به آسیب پذیرترین مردم افغانستان درخواست کرده و از این جمع تاکنون فقط حدود ۶ درصد پول تقاضا شده را بدست آورده.

یک مرد معلول در ولایت غور - عکس از آرشیف

افغانستان که بیش از ۴۰ سال شاهد درگیری و جنگ بوده، صدها هزار نفر در نتیجه انفجار ماین، بمباردمان هوایی، حملات انتحاری و سایر حوادث خشونت آمیز، معلول شده اند.

یکی از معلولان از ولایت هرات در پیامی به رادیو آزادی از جامعه بین‌المللی چنین تقاضا کرده است:
"سید محبوب حیدری از ولایت هرات هستم، از دست فقر، از دست بیچارگی به داد آمده ایم، نباید جامعه بین‌المللی معلولان را فراموش کند."

بر اساس یک سروی که توسط بنیاد ایشیا فوندیشن در ماه می ۲۰۲۰ منتشر شد، گفته شده که ۸۰ درصد از بزرگسالان افغانستان با نوعی از معلولیت، زندگی می‌کنند که معلولیت حداقل ۱۴ درصد از آنها شدید است.
در مورد کودکان افغانستان هم گفته شده که ۱۷ درصد آنها بین دو تا یازده سال با نوعی از معلولیت به سر می‌برند.

دیدبان حقوق بشر قبلاً در گزارشی اعلام کرد که معلولیت‌های شدید در میان زنان بسیار اند.

اما اکنون در حاکمیت طالبان در افغانستان، زنان و دختران به ویژه زنان و دختران دارای معلولیت با محدودیت‌های زیادی در زمینه‌های کار، آموزش و تحصیل رو به رو اند.