نقیب الله یکی از باشندگان شهر مزارشریف است. او میگوید، کار بازسازی برخی از بخشهای تخریب شدۀ ساختمان روضۀ شریف منسوب به حضرت علی (ع) در شهر مزارشریف متوقف شده است.
او با ابراز نگرانی از این موضوع به رادیو آزادی گفت که حکومت طالبان باید به ترمیم و بازسازی روضۀ شریف توجه کند:
"تخریبات وجود دارد از اینکه روضۀ مبارک یک جای تاریخی و دیدنی است، من منحیث باشندۀ مزارشریف از حکومت امارت اسلامی خواهشم همین است که بعضی جاهایی که کاشیها شکست و ریخت دارد آنرا ترمیم بکند."
یکی دیگر از باشندگان مزارشریف که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، نیز نگرانی مشابهی دارد:
"بخشهای از روضۀ شریف شکسته شده است و ما میخواهیم که بازسازی شود بخاطری که شکستگیهایش زیادتر شده میرود."
رادیو آزادی تلاش کرد نظر مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در ولایت بلخ را در این مورد بگیرد، اما عطامحمد ساهو، آمر اطلاعات این اداره تا زمان نشر گزارش به پرسشها در این باره پاسخ نداد.
اما عتیق الله انصاری، مسئول بخش فرهنگی روضۀ شریف تأیید میکند که کار بازسازی این روضه که در زمان نظام جمهوریت آغاز شده بود، به دلیل عدم اختصاص بودجه متوقف شده:
"روضه مبارک بدنهاش کدام آسیب ندیده است جز این که در حکومت گذشته بازسازیهای که جریان داشت کارش بعد از آمدن امارت اسلامی به دلیل نبود تخصیص بودجه متوقف شده است".
او گفت که تلاشها برای آغاز دوبارۀ روند بازسازی روضۀ شریف ادامه دارد.
به اساس گزارشها، شهر مزار شریف بزرگترین شهر از نظر جمعیت و مساحت در شمال افغانستان است.
شهرت این شهر بیشتر بخاطر روضۀ شریف منسوب به حضرت علی (ع) خلیفۀ چهارم مسلمانان است.
سالانه هزاران مسلمان به مزار شریف میروند تا روضۀ شریف را زیارت کنند و همچنان در سالهای قبل از حاکمیت طالبان، این روضه در روز اول سال نو خورشیدی میزبان مراسم رسمی برافراشتن جهنده میبود.
در نظام جمهوریت مقامهای بلندپایۀ دولت با شرکت در مراسم نوروز و برافراشتن جهندۀ سخی شرکت میکردند، اما پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، دیگر خبری از برگزاری مراسم رسمی جهنده بالا در این روضه نیست.