پولیس جرمنی نشانه یی از « خشونت» در مرگ داوود سیاووش نیافته است؛ کالبد شگافی صورت میگیرد

داوود سیاووش نویسنده و خبرنگار که در جرمنی در گذشت

پس از آن‌که بکتاش سیاووش، نمایندهٔ پیشین پارلمان جمهوری مخلوع افغانستان از مرگ مرموز پدرش، داوود سیاوش در جرمنی خبر داد، پولیس جرمنی می‌گوید که نشانه‌ای از "جرم خشونت‌بار" را در قضیه مرگ او مشاهده نکرده است.

محمد داوود سیاووش ۶۸ ساله نویسنده و خبرنگار سرشناس افغانستان بود.

آژانس خبری «بی‌آر ۲۴» به نقل از پولیس ایالت نورِنبیرگ-فورث جرمنی گزارش داده که مقام‌های قضایی این کشور برای روشن شدن علت رویداد، دستور کالبدشکافی را داده اند.

بکتاش سیاووش، نمایندهٔ پیشین پارلمان جمهوری مخلوع افغانستان ناوقت روز چهارشنبه در صفحهٔ فیسبوک‌‌ خود با نشر خبر جان باختن پدرش داوود سیاووش نوشته که او مدت سه روز ناپدید بود و بعد از آن جسدش از سوی پولیس به خانواده‌ آنان تحویل داده شده است.

بکتاش سیاووش افزوده که پدرش "به گونه‌ی نامعلوم چشم از دنیا بسته، پولیس جسد اش را دریافته، اما هنوز مشخص نیست چه اتفاقی برایش رخ داده است."

بکتاش سیاووش

بکتاش سیاووش با مرموز و سؤال برانگیز خواندن این رویداد گفته که تحقیقات پولیس جرمنی برای رسیدن به حقیقت در جریان است.

نهاد حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان ( نی) از پولیس جرمنی خواستار تحقیق در این مورد شده است.

ظریف کریمی مسئول این نهاد به رادیو آزادی می‌گوید:

"ما خواستار این هستیم که دولت آلمان و پولیس بین‌المللی در جستجو و کشف رویداد جان باختن محمد داوود سیاووش تحقیق بکنند و نتایج آن را با جامعهٔ رسانه‌ای شریک بکنند، اگر عاملین در این مورد وجود دارد به محکمهٔ جزایی بین‌المللی معرفی بکنند."

نهاد حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان ( نی)

مرگ داوود سیاووش، خبرنگار و نویسندهٔ مطرح افغانستان در حالی رخ می‌دهد که حدود سه سال پیش موتر حامل یما سیاووش، پسر داوود سیاووش در منطقهٔ مکروریان شهر کابل هدف ماین مقناطیسی قرار گرفت و جان باخت.

یما سیاووش مجری مطرح برنامه‌های سیاسی شبکه خصوصی طلوع‌نیوز بود و پس از آن وی در دفتر مرکزی د افغانستان بانک کار میکرد.

خانواده سیاووش از آن زمان در تلاش بودند تا عاملان قتل یما سیاووش را به عدالت بسپارند و داوود سیاووش دوسیهٔ کشته شدن پسر اش را به سازمان ملل متحد و محکمهٔ جزایی بین‌المللی سپرده بود.

خبرنگاران در افغانستان به ویژه در دو سال اخیر با چالش‌های امنیتی زیادی مواجهٔ بوده‌اند که از همین‌رو هزاران تن‌شان مجبور به ترک افغانستان به کشورهای مختلف به ویژه ایران و پاکستان شده‌اند.

این درحالی‌ست که پیش از این خبرنگاران در ایران و پاکستان نیز در صحبت با رادیو آزادی از وضعیت دشوار و تهدیداتی در برابر شان شکایت کرده‌اند.