برنامۀ جهانی غذا در افغانستان نسبت به عواقب وخیم توقف کمک به زنان افغان به دلیل کمبود بودجه هشدار داده است.
این اداره امروز دوشنبه در صفحۀ ایکس خود نوشته است که زنان بیشترین هزینه را برای کاهش کمکها در افغانستان میپردازند و به دلیل کمبود بودجه، بیش از یک میلیون مادر و کودک نمیتوانند از کمکهای غذایی مربوط به سوء تغذیه برخوردار شوند.
برنامه جهانی غذا در حالی این هشدار را میدهد که به گفتۀ این سازمان، هم اکنون ۴ میلیون مادر و کودک در افغانستان از سوء تغذیه رنج میبرند.
وحیدالله امانی، سخنگوی برنامۀ جهانی غذا در افغانستان هفتۀ گذشته به رادیو آزادی گفته بود، در حالی که شمار افراد مواجه با ناامنی شدید غذایی در این کشور به بیش از ۱۵ میلیون تن میرسد، اما آنان تنها میتوانند که ماهانه به ۳ میلیون تن کمک غذایی برسانند.
او همچنان گفت که در سال جاری به دلیل کمبود بودجه کمک به ۱۲ میلیون افغان را متوقف کرده اند.
برنامۀ جهانی غذا در حالی این نگرانی را ابراز میکند که شماری از زنان نادار در صحبت با رادیو آزادی میگویند، فقر زندگی آنها را تلخ و آنها را ناامید کرده است.
عادله، باشندۀ ولایت قندهار به رادیو آزادی گفت:
"آب از خانه دیگران میآورم، یک پسر یک و نیم ساله دارم و دیگر چیزی ندارم، این پسرم شیرخوار است، توان خرید یک بسکویت را هم ندارم که بخرم صبح و شام با این یتیمان نشستهام و گریه میکنم."
یکی از باشندگان ولایت هرات که نمیخواهد نامش در این گزارش ذکر شود به رادیو آزادی گفت، به دختر کوچکش به جای غذا آب گرم میدهد و معدۀ دخترش هم به دلیل آب ناپاک مکروبی شده است:
"سه چهار کودک خورد دارم و تا حال هیچ کسی برای ما کمک نکرده است. مریض هم داریم و هر روز نزد داکتر میرویم دختر کوچکم دیروز پیش داکتر رفت و داکتر گفت که معدهاش مکروبی شده است."
اینها روایت زندگی شمار محدودی از میلیونها نیازمند در افغانستان است که در حال حاضر در بدترین وضعیت فقر بسر میبرند.
ارقام ادارۀ هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) نشان میدهد که در حال حاضر ۲۹.۲ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.