یک مقام حکومت طالبان: جنگ در پاکستان "جهاد" نیست

شماری از اعضای تحریک طالبان پاکستان

سرپرست قنسولگری حکومت طالبان در پشاور می‌گوید، رهبری آنها در مورد جنگ پاکستان فتوا صادر کرده و گفته است که این جنگ "جهاد" نیست.

حافظ محب‌الله شاکر در گفتگو با شبکه تلویزیونی جیوی پاکستان از این فتوا یاد آوری کرده اما تا هنوز روشن نیست که این فتوا چه زمانی و از سوی کی صادر شده است.

شاکر افزوده که شماری از اعضای تحریک طالبان پاکستان در هنگام حاکمیت نظام جمهوری به افغانستان رفته بودند و در آنجا جابجا شدند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان حدود دو ماه پیش گفته بود که دارالافتای شان فتوای را صادر کرده و در آن واضح ساخته است که جنگ بیرون مرزهای افغانستان "جهاد" نیست.

ملا محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان

در آن هنگام ملا محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان هم در یک نشست خطاب به جنگجویان طالبان گفت که از دستور های رهبری شان اطاعت کنند اما او نیز نام پاکستان را نگرفت:
"اکنون دستور امیر است. اطاعت از آن واجب، فرض و لازم است. اگر کسی برای جهاد به بیرون از افغانستان می‌رود، این کار او جهاد دانسته نمی‌شود. به این رسالت توجه کنید. اگر امیر مجاهدین دست آنها را از جنگ بگیرد و آنها باز هم روانۀ آن شوند، چنین کاری، جنگ است، نه جهاد."

بیشتر در این باره: طالبان افغان بنابر چه جنگ در پاکستان را جهاد نمی‌دانند

در هنگام حاکمیت نظام جمهوری در افغانستان، شماری از مقام‌های افغان از حکومت و احزاب مذهبی پاکستان می‌خواستند تا جنگ طالبان در افغانستان را نامشروع بدانند، اما آنها جنگ افغانستان را مشروع می‌دانستند.

شماری از رسانه های پاکستان در این اواخر گزارش داده اند که مقام های آنکشور از ملا هبت‌الله آخندزاده رهبر طالبان خواسته اند تا جنگ تحریک طالبان پاکستان بر علیه اردو و حکومت آنکشور را غیر اسلامی بداند.

طالبان به صورت آشکار در مورد مشروعیت یا عدم مشروعیت جنگ پاکستان چیزی نگفته اند اما تعهد کرده اند که نمی‌گذارند گروه‌های شورشی هم مانند تحریک طالبان پاکستان در افغانستان فعال باشد.

انفجار بمب کنار سرک بر موتر نظامیان پاکستان در نزدیکی مرز افغانستان، در این انفجار یک تن کشته و چندین تن زخمی شدند. مسئولیت این انفجار را تحریک طالبان پاکستان پذیرفت

پس از حملات توسط این گروه در پاکستان، مقام‌ها در اسلام آباد ادعا کردند که پناهگاه های اصلی تحریک طالبان پاکستان در افغانستان است، ادعای که از سوی طالبان افغان رد شده است.

به تازگی شماری از مقام‌های پاکستانی گفتند که در رویداد های ناامنی در آنکشور شماری از پناهجویان افغان نیز دست داشته اند و در این مورد اسنادی نیز به حکومت طالبان در افغانستان سپرده اند.

بنابر همین دلایل، پاکستان تصمیم گرفته که از اول ماه نومبر اخراج اجباری پناهجویان افغان در آنکشور را آغاز کند، اقدام که سرنوشت بیش از یک اعشاریه هفت میلیون تن را با نگرانی روبرو کرده و با واکنش های گسترده بین‌المللی به همراه شده است.