شفاخانه بیست بستر تداوی معتادان مواد مخدر که سه ماه پیش در ولایت نورستان فعال گردید، برای نخستین بار بیش از بیست معتاد داخل بستر پس از سپری کردن مرحله تداوی مرخص شدند.
مسئولان در این مرکز تداوی میگویند که تعداد معتادان مواد مخدر به شمول زنان، مردان و کودکان در نورستان خیلی زیاد است و تعداد مراجعین آنان نیز در این اواخر افزایش یافته است.
داکتر احسانالله، مسئول شفاخانه بیست بستر تداوی معتادان مواد مخدر در ولایت نورستان به رادیو آزادی گفت که آنان تلاش میکنند تا با استفاده از امکانات دست داشته شان به متقاضیان تداوی رسیدگی کنند.
او گفت:
"این نخستین مرحله تداوی معتادان در این مرکز بود، ما بجای بیست نفر (۲۷) نفر را تداوی کردیم. از میان آنان شش تن شان از کابل آمده بودند و بیست و یک نفر دیگر را قوماندانی امنیه از دره شامِ ولسوالی نورگرام آورده بود.”
مسئولان در مرکز بیست بستر تداوی معتادان در نورستان میگویند که مرحله تداوی معتادان در این مرکز به گونه معیاری در (۴۵) روز صورت میگیرد که شامل سمزدایی، تداوی روان معتاد، مشوره دهی از سوی مشاورین اجتماعی و روانی و آگاهی در رابطه به برخورد اجتماعتی معتاد در آن شامل است.
بیمارانی که تازه از این مرکز مرخص شده اند، میگویند که خوشحال اند که در ولایت خود شان زمینه تداوی شان فراهم شد و از حکومت طالبان میخواهند که مانع فروش مواد مخدر در مناطق شان شود.
یک تن از این بیماران که نمیخواهد نامش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت:
"بیماری ما به حدی جدی بود که امید زنده ماندن را نداشتیم و خود را مرده حساب کرده بودیم، حال وضعیت ما بهتر شده و تعهد میکنم که بار دیگر از مواد مخدر استفاده نمیکنم."
مسئولان صحی در نورستان میگویند که تعداد معتادان مواد مخدر به شمول زنان، کودکان و مردان در این ولایت خیلی زیاد است و در این اواخر تقاضا به تداوی نیز بیشتر شده است.
داکتر احسانالله، مسئول مرکز بیست بستر تداوی معتادان میگوید که به دلیل دسترسی به مواد مخدر تعداد معتادان در مناطق مشخص بیشتر است:
"در نورستان غربی در نورگرام، مندول و دو آب معتادان حضور دارند، اما دره شام در ولسوالی نورگرام پُر از معتادان است. در هر قریه این ولسوالی پنجاه، صد و یک و نیم صد معتاد حضور دارد. تعداد معتادان با توجه به نفوس هر ولسوالی زیاد است. در نورستان شرقی در برگِمتال و کامدیش نیز معتادان حضور دارند و در منطقه افسی بیشتر زنان، کودکان و افراد سال خورده معتاد اند."
سالها جنگ، بیکاری و دسترسی آسان به مواد مخدر از عوامل افزایش اعتیاد در ولایت نورستان خوانده میشود.
مشکلات اقتصادی، اما در دو سال گذشته سبب شده که خانوادهها توان انتقال اعضای معتاد شان را به ولایتهای دیگر نداشته باشند و بیماران درد اعتیاد را تحمل کنند.