یک برنامه‌ برای توانمندسازی مهاجرین افغان در اسلام آباد آغاز شده است

برخی از مهاجران افغان در اسلام آباد در حال بالا شدن به یک تپه. این برنامه به هدف "توانمندسازی مهاجرین افغان" که شامل پیاده‌گردی و برخی دیگر برنامه‌ها می‌شود از سوی نهاد "جامعۀ پارکور افغانستان" در پاکستان آغاز شده است.

نهاد "جامعۀ پارکور افغانستان" برنامه‌ای را به هدف "توانمندسازی مهاجرین افغان" که شامل پیاده‌گردی و برخی دیگر برنامه‌ها می‌شود در پاکستان آغاز کرده است.

مسئولان این نهاد می‌گویند، در برنامۀ نخست آنان که به روز یک‌شنبه در یکی از تپه‌های بلند اسلام‌آباد برگزار شده بود، ۳۰ جوان مهاجر افغان از جمله ۲۵ دختر شرکت کردند.

قدرت فروتن، یکی از مسئولان نهاد جامعۀ پارکور افغاستان می‌گوید، جوانان روز یک‌شنبه در این سفر پیاده‌گردی فاصلۀ ۱۶ کیلومتر را با پای پیاده قدم زدند که در این جریان با هم آشنا شده و تجربیات زندگی‌شان را با هم شریک کردند.

او در بارۀ هدف از راه اندازی این برنامه به رادیو آزادی گفت:
"در بین مهاجرین افغان مشکلات روحی و روانی ایجاد شده بود، هدف ما این بود که از طریق این برنامه یک انگیزه و یک امید ایجاد بکنیم، راه‌هایی برای حل مشکلات خود پیدا بکنیم، مشکلات خود را شریک کنیم که همین شرکت کننده‌ها ایده‌ها، مفکوره‌ها و تجربیات خود را شریک کردند، حرف‌های یکدیگر را گوش می‌کردند، مشوره می‌دادند، مشکلات خود را شناسایی می‌کردند تا یک راه حل پیدا کنند."

آقای فروتن افزود که دور بعدی این برنامه را به تاریخ ۲۸ دسمبر با جمعی از جوانان در یکی از پارک‌های اسلام‌آباد برگزار می‌کنند و در صورت مثبت بودن نتایج آن، این برنامه را توسعه خواهند داد.

شماری از جوانان مهاجر افغان که در این برنامه شرکت کرده و فاصله‌های زیادی را پیاده‌گردی کردند، از راه اندازی چنین برنامه‌ها استقبال می‌کنند و آن را موثر می‌خوانند.

شماری از دخترانی که در برنامه توانمندسازی در اسلام آباد شرکت کرده اند

فریبا همدرد و شجاع متین، دو تن از آنان به رادیوآزادی گفتند:
"من چیزهای زیادی آموختم، اول این که من چطور بتوانم غم‌ها وعقده‌‎های خود را دور کنم، دوم مسیری را که رفتیم، مسیر سختی بود، اما این را فهمیدیم که هیچ چیزی ناممکن نیست و سوم این که دوستان خوب پیدا کردم."

"یک برنامۀ انگیزشی و آموزشی برای دختران به خصوص برای جوانان افغان راه اندازی شده بود، تیم‌های آموزشی ایجاد شد و بیشتر تلاش صورت گرفت که دختران در زندگی‌شان مایوس نشوند و با ‌مشکلات مبارزه کنند."

شمار زیادی از خانواده‌ها به ویژه کسانی که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در آگست سال ۲۰۲۱ به پاکستان رفته اند، بارها به رادیو آزادی گفته اند که بخاطر مشکلات اقتصادی، تأخیر در روند طی مراحل پرونده‌های مهاجرت و بی‌سرنوشتی خود و فرزندان‌شان دچار فشارها و مشکلات روانی شده اند.

پیاده گردی یکی از برنامه های توانمندسازی مهاجران افغان که در اسلام آباد آغاز شده است

در جریان سال جاری سه جوان افغان به شمول یک دختر و دو پسر در اسلام آباد پاکستان خودکشی کردند که دوستان و نزدیکان‌شان دلیل‌ اصلی خودکشی آنان را مشکلات روانی و زمان‌گیر شدن روند بررسی پرونده‌های مهاجرت‌شان عنوان کردند.

پارکور به معنی عبور از موانع است. مسئولان نهاد "جامعۀ پارکور افغانستان" می‌گویند، این نهاد یک شبکه‌ای است که فعالیتش را در سال ۲۰۱۷ برای رشد و کمک به جوانان در افغانستان آغاز کرد، اما پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، این نهاد تازه فعالیت‌هایش را برای کمک به جوانان مهاجر افغان در پاکستان از سرگرفته است.