نشریه یورایشین تایمز در شماره اخیر خود در مورد طرح ایجاد بند آب بر دریای کنر مطلبی به نشر رسانده و نوشته است که ساختن بندهای آب توسط طالبان آنها را قدرتمند ساخته است؛ ولی همسایگان افغانستان را خشمگین میسازد.
به نوشته نشریه حکومت طالبان که توسط جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشده است برنامههای خود را برای اعمار بندهای آب بر دریاهای افغانستان ادامه میدهد.
نشریه از قول ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان نوشته که گفته است افغانستان باید آب دریاهای خود را مدیریت کند چه در فراه باشد چه در هلمند و یا فاریاب و کنر. به گفته او امارت اسلامی تصمیم خود را گرفته و این حق مردم افغانستان است و باید از این حق خود استفاده کنند.
در بخش دیگر مطلب یورایشن تایمز میخوانیم که هند که در ساختن بند سلما در هرات در سال ۲۰۱۶ به افغانستان کمک کرد اکنون حاضر است تجربههای تخنیکی خود را در خدمت افغانستان بگذارد.
افغانستان سرچشمه پنج حوزه دریایی بزرگ است که میتواند نیازمندی آب این کشور را کاملاً مرفوع نماید؛ اما در ادامه آمده که آب ۴ حوزه دریایی آن به کشورهای دیگر میرود.
نشریه میافزاید که ساختن بند برق آبی بر دریای کنر بر روابط امنیتی و سیاسی بین حکومت طالبان و پاکستان بیتاثیر نخواهد بود؛ زیرا چاره جویی افغانستان برای مدیریت آب این کشور زنگ خطر را در پاکستان به صدا در میآورد. به نوشته نشریه، پاکستان به این باور است که تصمیم یک جانبه حکومت طالبان برای ساختن بند برق بر دریای کنر یک اقدام خصمانه علیه پاکستان میباشد.
نشریه بای لاینز چاپ اسکاتلند در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت عنوان زنان از زندگی روزمره در افغانستان دور مانده اند. نشریه مینویسد که بعد از برگشت طالبان به قدرت در ماه اگست سال ۲۰۲۱ آنها بلادرنگ محدود ساختن کار و تعلیم زنان را آغاز کردند.
بسیاری از زنان در افغانستان اجازه کار در سکتور حکومتی را ندارند، دختران نمیتوانند درس خود را در مکتبهای متوسطه و لیسه ادامه بدهند، از رفتن به پوهنتون هم محروم اند. آنان در زندگی روزمره هم در چهار دیواری خانه حبس شده و به آنها گفته میشود که چه بپوشند و چه نپوشند. پارکها، جمنازیومهای ورزشی، مناطق سیاحتی و آرایشگاه ها به روی زنان مسدود است.
به نوشته نشریه کشورهای غربی زنان افغانستان را فراموش کرده اند، اما مبارزه برای حقوق آنها باید ادامه داشته باشد.