اکثر زنان در ولایت فراه به علت محدودیت ها و سنت های خانواده گی نمی توانند به داکتران مرد مراجعه کنند.
کلینک دندان مخصوص زنان در ولایت فراه است همه روزه پذیرای ده ها زن است که برای ترمیم و درمان دندان های خود به این مرکز مراجعه می کنند.
شاکره کلانتری مسوول این کلینیک دندان به رادیو آزادی گفت:
"یک مرکز زنانه مجهز برای زنان وجود نداشت و این سبب می شد اکثر زنان از تداوی کردن امتناع بورزند. از آنجای که ما یک جامعه سنتی استیم داشتن اجازه تداوی یک زن نزد یک داکتر مرد اینجا بسیار مشکل است"
اکنون این کلینیک سهولت را برای زنانی که نمیتوانند نزد داکتران مرد بروند ایجاد کرده است.
ملالی ۴۲ ساله باشنده شهر فراه که برای تداوی دندان های خود به این کلینیک آمده میگوید:
"بخاطر که داکتر زن است٬ ما می توانیم راحت هرمشکل مان را بگوییم اگر مرد باشد ما نمی توانیم"
باشنده گان ولسوالی های فراه میگویند که در مناطق شان خدمات صحی اندک است.
نور شاه ۳۶ ساله باشنده روستای ننگ آباد ولسوالی خاک سفید فراه هم که به دلیل نبود داکتر زن در منطقه و بخاطر ترمیم دندان های خانم اش کم و بیش یک ساعت راه را با موتر اش پی نموده میگوید:
" داکتران بخش دندان در ننگ آباد بود اما مردانه بود زنانه نبود بخاطر زنانه بودن آدرس اینجا را گرفتم و گفتن که بخاطر تداوی دندان ها داکتر زنانه است و خیلی خوشحال استیم که داکتر زنانه است. داکتر زن خیلی مهم است ما قبلاً اکثر وقت ها که دندان های زنان مشکل پیدا میکرد مریض خود را نزد داکتر مرد نمی بردیم حالا که داکتر زن است خیلی خوشحال استیم."
مولوی احسان الله شاکر ریس صحت عامه طالبان در فراه می گوید که تنها دو داکتر متخصص زن در فراه وجود دارد و شش داکتر زن دیگر با تحصیلات عالی کار میکنند.
در ولسوالی های فراه اکثراً پرستاران و قابله ها بیماران زن را تداوی می کنند.
ولایت فراه و سایر نقاط افغانستان درحالی به خاطر کمبود و یا نداشتن داکتران و کارمندان صحی زن رو به رو اند که طالبان با تسلط به قدرت دروازه های نهاد های تحصیلی را به روی زنان بسته اند و زنان نمیتوانند در بخش های تخصصی تحصیل کنند.