دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در حالی از مردم خواسته است که چراغ خانههای خود را به مدت یک ساعت خاموش کنند که افغانها روزانه به ساعتها از برق محروم هستند.
یوناما این درخواست را به هدف کمپاین بینالمللی که زیر نام ساعت زمین راهاندازی شده، مطرح کرده است.
هدف از این کمپاین جلب توجه بیشتر به اقدامات عملی در برابر تغییرات اقلیمی خوانده شده است.
برخی از افغانها واکنشهای جالبی در پیوند به این درخواست یوناما که در صفحۀ رسمی فیسبوکاش منتشر شده، نشان داده اند.
یکی از کاربران فیسبوک در کمنتی زیر پست یوناما نوشته است: "ما کجا برق داریم که یک ساعت خاموشش کنیم، چراغهای ما ۲۴ساعت خاموش است."
عبدالرزاق همدرد، باشندۀ ننگرهار نیز در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"افغان ها در واقعیت برق ندارند. چه را باید خاموش بکنیم؟ تعداد کمی از افغانها هستند که حتی برای نیم ساعت یا یک ساعت در ۲۴ساعت از برق استفاده میکنند. در هر صورت اینجا برق و چراغ نیست. خاموش هستند ما بیسر و صدا چه کنیم؟"
حذیفه زاهد، یکی دیگر از باشندگان ننگرهار اما موضوع دیگری را برای مبارزه با تغییرات اقلیمی پیشنهاد میکند:
"ما افغانها مدتهاست که در تاریکی زندگی میکنیم، غذا نداریم، برق نداریم، تعداد زیادی از افغانها از سولرهای خورشیدی استفاده میکنند، حتی زمانی که آفتاب میتابد، اما اگر آفتاب نباشد. آنجا مردم در تاریکی زندگی میکنند، شاید این کمپاین برای آن کشورهایی باشد که از برق زیاد استفاده میکنند و برق دارند، این کمپاین باید در آنجا انجام شود، اما برای ما افغانها بهتر است که چون حال بهار است، نهالهای نو غرس کنیم، و از سرسبزی محافظت کنیم و از این طریق به حفاظت از محیط زیست کمک کنیم."
افغانستان یکی از کشورهای بیشتر آسیبپذیر از تغییرات اقلیمی است که خشکسالیهای پی هم مردم آن را متضرر ساخته است.
"ساعت زمین" از سوی صندوق طبیعت ملل متحد (دبلیو دبلیو اف) در سال ۲۰۰۷ ایجاد شد که همه ساله کمپاینهای مختلفی در بیش از ۱۸۰ کشور زیر نام ساعت زمین به هدف مبارزه با تغییرات اقلیمی راهاندازی میشود.
در این اقدام سالانه از همه به شمول خانوادهها و کارخانهها تقاضا میشود که به وقت محلی از ساعت ۸ و ۳۰ دقیقۀ شب تا ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه برای یک ساعت چراغ هایشان را خاموش کنند.
این اقدام به هدف توجه به طبیعت و تغییرات اقلیمی انجام میشود.
سال گذشته نیوزلند نخستین کشوری بود که چراغهای برجهای آسمان خراج شهر اوکلند این کشور را خاموش کرد.
در واشنگتن هم چراغهای ساختمان پارلمان امریکا برای یک ساعت خاموش ساخته شده بود.
انتظار میرود که امشب نیز چنین اقدامی در کشورهای مختلف صورت بگیرد و سازمانهای مختلف بینالمللی در این راستا کمپاینهایی را به راه انداختند.