مایکل مک‌کال: کمک های بشری ایالات متحده هنوز هم به جیب طالبان میرود

مایکل مک‌کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان کانگرس امریکا

مایکل مک‌کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان کانگرس امریکا بار دیگر از بحران بشری در افغانستان و احتمال سوء استفاده طالبان از کمک‌های امریکا انتقاد کرده‌است.

آقای مک‌کال، روز چهارشنبه در جلسه استماعیه این مجلس که با حضور سمنتا پاور رئیس ادارهٔ انکشاف بین‌المللی ایالات متحده امریکا (یو اس ای آی دی) برگزار شده بود، گفت که کمک‌های مالیات دهنده‌گان امریکایی به جیب طالبان و متحدان‌شان می‌رود:

"ما به درستی می‌دانیم که کمک‌های مالیات دهنده‌گان امریکایی بجای این‌که به زنان و کودکان رنج‌دیده افغان برسد به جیب طالبان و متحدان‌شان می‌رود. دستاوردهای افغانستان در زمینه حقوق بشر و حقوق زنان با تصمیم یکجانبه بایدن مبنی بر خروج از افغانستان از بین رفت و اکنون افغانستان یکی از سرکوبگرترین رژیم‌های زنان در جهان را دارد."

کمک های بشری که از سوی اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده به افغانستان صورت میگیرد

سمنتا پاور رئیس ادارهٔ انکشاف بین‌المللی ایالات متحده امریکا (یو اس ای آی دی) در این نشست که در خصوص اثربخشی کمک‌های بشردوستانه و توسعه‌ای امریکا در کشورهای مختلف معلومات می‌داد تلویحاً انحراف کمک‌های ایالات متحده در افغانستان را تأیید کرد.

او افزود که آن‌ها به طور مداوم در حال ارزیابی فعالیت‌های خود توسط یک ناظر مستقل در این کشور اند:

"علاوه بر اقدامات، مقررات و گزارش‌های سازمان‌های همکار در مورد سوء استفاده از کمک‌ها در افغانستان، یک شخص ثالث به‌حیث یک ناظر مستقل نیز حضور دارد که به مکان‌های توزیع کمک می‌رود و موارد را بررسی می‌کند. ما دیده‌ایم که برخی از سازمان‌های همکار ما به دلیل انحراف و سوء استفاده [طالبان] یا به دلیل این‌که نتوانستند زنان را استخدام کنند، توزیع کمک‌ها را تعلیق کرده اند."

اما پیش از این متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه امریکا بارها در پاسخ به نگرانی‌ها از استفاده طالبان از کمک‌های بشردوستانه گفته که تدابیر جدی برای نظارت و ارزیابی بر توزیع کمک‌ها وجود دارد و امریکا هیچ نوع کمکی در اختیار طالبان نمی‌گذارد.

او افزوده که تمام سازمان‌های تطبیق‌کننده برنامه‌های امریکا ملزم اند که کمک‌ها را به دست کسانی برسانند که به آن نیاز دارند.

حکومت طالبان هم پیش از این همواره ادعاها در مورد سوء استفاده از کمک‌ها در افغانستان را رد کرده گفته که آنان روند کمک‌ها را تسهیل می‌بخشند.

گفتنی‌ست که ایالات متحده پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان بیش از دونیم میلیارد دالر در بخش بشری و انکشافی با افغانستان کمک کرده‌است.

سمبول اداره سرمفتش خاص ایالات متحده برای بازسازی افغانستان

اما ادارۀ سرمفتش خاص ایالات متحده در امور بازسازی افغانستان (سیگار) مدعی است که ایالات متحده هیچ ابزار و تدابیری برای جلوگیری قطعی از سوء استفاده طالبان از کمک‌ها در افغانستان ندارد و تأکید کرده که کمک‌های امریکا نباید به دست طالبان بیفتد.

سیگار گفته که امریکا به‌عنوان بزرگترین کمک‌ کنندۀ بشری، هفتۀ ۴۰ میلیون دالر کمک را از طریق ملل متحد به افغانستان فراهم می‌کند.

بر بنیاد معلومات سازمان ملل متحد، کمک‌های نقدی امریکا و دیگر کشور ها به یک بانک خصوصی در کابل منتقل می‌شود و سپس از سوی مؤسسات خارجی در امور بشری به مصرف می‌رسد.

این درحالی‌ست که بر اساس گزارش سازمان ملل متحد نزدیک به ۲۴ میلیون افغان برای زنده ماندن به کمک‌های فوری بشری ضرورت دارند.

انتقاد در مورد سوء استفاده طالبان از کمک‌ها در حالی مطرح می‌شود که پیش از این هم برخی از سازمان‌های امداد رسانی از جمله برنامۀ جهانی غذا هم موضوع مداخلۀ طالبان در روند توزیع کمک‌ها را تأیید کرده و گفته بود که به همین دلیل روند کمک‌رسانی را در غور متوقف کرده‌است.