مجلس نمایندهگان امریکا روز سهشنبه ۲۵ جون لایحهای را تصویب کرد که بر اساس آن انتقال پول نقد به طالبان متوقف میشود. تیم بورچیت، عضو مجلس نمایندهگان امریکا و معاون بخش شرق میانهٔ کمیتهٔ روابط خارجی این مجلس گفته است که پول مالیات امریکا نباید به جیب «دشمنانش» برود.
بورچیت سهشنبه با نشر ویدیویی در شبکۀ ایکس یا «توییتر سابق»، جزئیات این لایحه را به مجلس نمایندهگان ارائه کرده است.
او گفته است: "این لایحه جلو کمک پولی بیشتر به طالبان را میگیرد. پالیسی ایالات متحده این است که با کمکهای مالی یا مواد آن که سبب حمایت از طالبان میشود، مخالفت کند. همچنان این لایحه خواستار ارائهٔ گزارشی در بارهٔ کشورهای خارجی است که به طالبان کمک مالی یا حمایت مادی میکنند و از وزیر خارجهٔ ایالات متحده میخواهد که راهبردی را ایجاد کند تا بتواند کشورهای خارجی را از ارائهٔ کمکها باز دارد."
اما آقای بورچیت نام هیچ کشور دیگری را ذکر نکرده است.
بورجیت: وزارت خارجۀ امریکا عمدأ گزارش پول ارسال شده به افغانستان را اعلام نکرده است
این لایحه پس از تصویب مجلس نمایندهگان، برای تصویب به مجلس سنا نیز فرستاده خواهد شد.
بورچیت افزود که بر اساس این لایحه، معلومات و گزارشها در بارهٔ صندوق مالی افغانستان و بانک مرکزی افغانستان نیز درخواست خواهد شد.
او روز سهشنبه در مصاحبه با شبکۀ فاکس نیوز، وزارت خارجهٔ امریکا را متهم کرد که عمداً معلومات در مورد میزان پول ارسال شده به طالبان را که از سال ۲۰۲۱ بر افغانستان حکومت میکنند، ارائه نکرده است.
سیگار: ایالات متحده از زمان به قدرت رسیدن دوبارهٔ طالبان ۲.۸ میلیارد دالر به افغانستان ارسال کرده است
اما بر اساس گزارش سرمفتش خاص ایالات متحده برای بازسازی افغانستان (سیگار) که در ماه می سال جاری منتشر شد، از زمان به قدرت رسیدن دوبارهٔ طالبان در افغانستان، ایالات متحده ۲.۸ میلیارد دالر به این کشور کمک بشردوستانه کرده است.
پیش از این سیگار گفته بود که طالبان نیز از این کمکهای بشردوستانه سود میبرند، اما ارقام دقیق ارائه نکرده بود.
بیشتر در این باره: کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا: "پول مالیهدهندگان امریکایی را به طالبان ندهید"طالبان تاکنون در بارهٔ این لایحه و اظهارات بورچیت چیزی نگفتهاند، اما پیش از این برخی از مقامات طالبان، وزارت خارجهٔ امریکا و نهادهای مختلف ملل متحد گفته بودند که این کمکها را طالبان نه بلکه سازمانها و مؤسسات کمکرسان بهدست میآورند.
این در حالیست که در چند ماه گذشته بسیاری از سازمانهای کمکرسان به شمول ادارههای مختلف ملل متحد گزارشهایی را در بارهٔ نیازمندی میلیونها افغان به کمکهای بشردوستانه نشر کردهاند.
بیشتر در این باره: روزا اتونبایوا: با وصف میلیاردها دالر کمک، افغانستان با فقر گسترده رو به رو استبه گفتهٔ این سازمانها، اخراج مهاجرین افغان از پاکستان و ایران، سیلابهای ویرانگر و دیگر حوادث طبیعی در افغانستان به این نیازمندیها افزوده است.
مردم افغانستان: امدادرسانی به افغانستان باید دور از سیاست انجام شود
برخی از نیازمندان در افغانستان نیز به رادیو آزادی گفته اند که جهان باید آنها را از سیاست دور نگهدارد و مستقیم به آنها کمک کند.
محمد طاهر، باشندهٔ شهر کابل و نانآور یک خانوادهٔ ۱۲ نفره که کراچی دستی دارد، در بارهٔ مشکلات اقتصادی خود به رادیو آزادی گفت:
"با مشکلات جدی اقتصادی روبهرو هستیم،
محمد طاهر: من ۶۵ سال دارم، از نظر بدنی قوی نیستم، اما مجبورم برای اولادهایم کارهای سخت و شاقه را انجام دهم
، ما مردم غیرسیاسی هستیم برای ما به صفت یک بشر و انسان که در شرایط بسیار بدی زندهگی میکنیم کمک کنند."
یکی از باشندهگان ولایت ننگرهار که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت که مشکلات مالیاش زیاد است و کسی را در خانه ندارد که کار کند.
"ما مشکلات زیادی داریم، در خانهٔ کرایی زندگی میکنم، توان پرداخت کرایهٔ خانهام را ندارم مجبورم که اینجا را ترک کنم و زیر خیمه زندگی کنم، یک پسر کوچکم خریطهٔ پلاستیکی میفروشد اما با آن گذارهٔ ما نمیشود کمک را بهدست خودمان بدهند ما مردم بسیار نیازمند هستیم."
این در حالیست که اخیراً صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی گفته بود که از هر ده کودک در افغانستان سه کودک به دلیل فقر شدید شبها گرسنه میخوابند.