ایران فردا (۵ جولای) شاهد برگزاری دور دوم انتخابات ریاستجمهوری زودهنگام است. بر اساس گزارشها، بیش از ۶۰ درصد از افراد واجد شرایط رایدهی، در دور اول انتخابات اشتراک نکردند.
این دور میان دو نامزد پیشتاز ریاستجمهوری، مسعود پزشکیان و سعید جلیلی برگزار میشود. در دور نخست انتخابات که جمعه گذشته برگزار شد، هیچ یک از نامزدان نتوانستند آرای بیش از ۵۰ درصد را کسب کنند.
میزان مشارکت مردم هم در انتخابات خیلی اندک بود و بیش از ۶۰ درصد از واجدان شرایط رایدهی، در دور اول انتخابات رای ندادند.
خامنهای: عدم حضور مردم در انتخابات به معنای مخالفت با نظام نیست
آیتالله علی خامنهای رهبر ایران روز چهارشنبه (۳ جولای) گفت که عدم اشتراک مردم به معنای مخالفت آنها با نظام نیست.
"البته در مرحله اول انتخابات، مشارکت مردم آنچنان که انسان توقع داشت، نبود. کمتر از آن مقداری بود که توقع داشتیم و حدس زده میشد. اگر کسی تصور کند که این عدهای که رای ندادند، به خاطر این بود که با نظام مخالف بودند، سخت در اشتباه است."
بیشتر در این باره: درایران چی تدابیری برای انسجام امور و برگزاری انتخابات اتخاذ میشود؟خامنهای در ایران حرف آخر را میزند و تصمیمگیری نهایی در دست اوست.
رهبر ایران با استفاده از ابزارها و نهادهایی که در اختیار دارد، سمتوسوی انتخابات و سیاستهای داخلی و خارجی این کشور را تعیین میکند.
انتخابات ریاستجمهوری ایران حدود یک سال پیش از زمان تعیین شده آن برگزار میشود زیرا ابراهیم رئیسی رئیسجمهور پیشین آن کشور در ماه می امسال در یک سانحه هوایی کشته شد.
به گزارش رادیو فردا، بخش ایران رادیو آزادی، پس از برگزاری دومین مناظره میان سعید جلیلی و مسعود پزشکیان، واکنشها به شرکت کردن یا تحریم انتخابات ادامه دارد.
به نقل از فردا، برگزاری انتخابات توسط نظام ایران با معیارهای جهانی فاصله خیلی زیاد دارد و بسیاری از نامزدان ریاستجمهوری بنابر محدودیتهای حکومت از رقابتها حذف میشوند.