در آستانۀ برگزاری انتخابات، موسسۀ نظرسنجی ایسپا، در تازهترین سروی که انجام داده، مسعود پزشکیان نامزد اصلاحطلبان ایران را با حدود ۴۹.۵ درصد آرای انتخابات، پیشتاز خوانده و گفته است که رأی احتمالی آقای جلیلی حدود ۴۴ درصد خواهد بود.
با این حال، دستههای انتخاباتی هر دو نامزد گفتهاند که نظرسنجیها خیلی دقیق نیست و سرنوشت را مردم و در پای صندوقهای رأی تعیین میکنند.
موسسۀ ایسپا که زیر نظر دولت ایران فعالیت میکند، همچنان پیشبینی کرده که میزان مشارکت واجدان شرایط رأیدهی حدود ۴۵ درصد، یعنی اندکی بیشتر از دور نخست خواهد بود. جمعۀ گذشته در دور اول انتخابات ریاست جمهوری ایران، کمتر از ۴۰ درصد از واجدان شرایط رأیدهی در انتخابات شرکت کردند.
سونا ایمانی و حسیننژاد، دو باشندۀ تهران، میگویند که در انتخابات امروز رأی خود را به صندوق میریزند.
"بلی شرکت میکنم. دلیلش هم این است که فکر میکنم نسبت به دور اول، که اعتراض داشتیم و شرکت نکردیم، حالا نزدیک میشویم به اینکه معترضان کنار همدیگر باشند، بهتر است."
"ما سرنوشتمان را باید خود ما تعیین کنیم، نه اینکه توسط بیگانهها یا کشورهای دیگر به ما دیکته شود. قطعاً در انتخابات شرکت خواهم کرد."
رادیو فردا، بخش ایران رادیو آزادی، گزارش میدهد که بسیاری از مخالفان رژیم ایران و خانوادههایی که در اعتراضهای سال ۲۰۲۲ در واکنش به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، نزدیکانشان را از دست داده یا آسیب دیدهاند، انتخابات را تحریم کردهاند.
بیشتر در این باره: چرا میزان مشارکت مردم در دور اول انتخابات ریاستجمهوری ایران پایین بود؟آیت الله علی خامنهای، رهبر ایران که حرف آخر را میزند و تصمیم نهایی در دست اوست، روز چهارشنبه (۳ جولای) گفت که عدم اشتراک گستردۀ مردم در دور اول انتخابات به معنای مخالفت آنها با نظام نیست.
انتخابات ریاست جمهوری ایران حدود یک سال پیش از زمان تعیین شدۀ آن برگزار میشود، زیرا ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور پیشین آن کشور، در ماه می امسال در یک سانحۀ هوایی کشته شد و نتوانست دوره ریاست جمهوریاش را تکمیل کند.