همزمان با ادامۀ کمپاین تطبیق واکسین پولیو در ۲۳ ولایت افغانستان، مقام ولایت حکومت طالبان در کندهار میگوید، از آغاز سال ۲۰۲۴ به اینسو هفت مورد مثبت واقعات پولیو در زون جنوب غرب افغانستان ثبت شده است.
دفتر مطبوعاتی مقام ولایت حکومت طالبان در کندهار روز چهارشنبه در صفحۀ ایکس «توئیتر سابق» خود به نقل از صدیقالله پتیال، یک نمایندۀ مرکز ملی عملیاتی محو پولیو در زون جنوب، نوشته است که چهار مورد این بیماری در ولایت کندهار ثبت شده است.
از این میان دو مورد آن به تازهگی در ولسوالیهای شاه ولیکوت و راغستان کندهار ثبت شده است. اما در اعلامیۀ ادارۀ محلی طالبان مشخص نشده که سه مورد دیگر در کدام ولایتهای جنوب غرب ثبت شدهاند.
دفتر والی طالبان در کندهار گفته است که در دور جدید کمپاین تطبیق واکسین پولیو ۶۰۰ هزار کودک زیر پنج سال در کندهار و بیش از دو میلیون کودک دیگر به سطح زون واکسین خواهند شد. دور جدید کمپاین ۴ روزۀ واکسین پولیو روز دوشنبه در ۲۳ ولایت افغانستان آغاز شد و به گفتۀ وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان، در این دور حدود هشت میلیون کودک زیر پنج سال واکسین خواهند شد.
حسیبالله، یکی از واکسیناتوران، میگوید، روند واکسین در کابل خوب پیش میرود، اما برخی خانوادهها حاضر نمیشوند کودکانشان را در برابر بیماری پولیو واکسین کنند. او به رادیو آزادی گفت:
"روند ما از روز دوشنبه تا پنجشنبه ادامه دارد، کمپاین ما خیلی خوب پیش میرود، اما یک مشکل که وجود دارد این است که برخی خانوادهها حاضر نمیشوند کودکانشان را واکسین کنند، میگویند برایشان ضرر میکند."
این در حالی است که شماری از خانوادههای دارای کودکان مبتلا به فلج میگویند، کودکانشان را واکسین نکردهاند و حالا با این سرنوشت دچار شدهاند. مرضیه، باشندۀ ولایت میدان وردک، میگوید:
"برادر من به بیماری پولیو مبتلا شده است، جابهجا نشسته، نه کار کرده میتواند نه درس خوانده میتواند، ما به وقت برایش واکسین نکردیم حالا با این مشکل مواجه شده است، ما با مشکلات زیاد روبهرو هستیم به دلیل مشکلات اقتصادی نمیتوانیم تداویاش را کنیم."
Your browser doesn’t support HTML5
عزتالله، باشندۀ ولایت جوزجان، میگوید:
"پسرم از کودکی فلج شده است و تا حالا گشت و گذار نمیتواند، تشناب ما میبریمش و در عین حال پول تداوی هم ندارم."
داکتر کمال شاه سید، مسئول سابق روابط عمومی برنامۀ فلج کودکان در دفتر یونیسف، با تأکید بر راهاندازی کمپاین واکسین پولیو میگوید، در اینباره باید به خانوادهها آگاهی داده شود. او به رادیو آزادی گفت:
"آگاهی عامه برای مردم بسیار مهم است و مردم کوشش کنند که کودکانشان را واکسین کنند، در این بخش باید تبلیغات صورت بگیرد تا مردم معلومات داشته باشند و به آن اهمیت بدهند که کودکانشان به شمول پولیو از دیگر بیماریها نجات پیدا میکنند."
بیشتر در این باره: یونیسف خواهان اقدامات بیشتر در جلوگیری از بیماری پولیو در میان مهاجرین برگشت کننده شدافغانستان و پاکستان دو کشوریاند که هنوز موفق به محو پولیو نشدهاند. پیش از این، سازمان جهانی صحت به تاریخ ۳۰ جون شمار واقعات مثبت پولیو را در افغانستان ۶ مورد اعلام کرده و ابراز نگرانی کرده بود که اخراج حدود ۶۰۰ هزار مهاجر افغان از پاکستان دستآوردهای مبارزه علیۀ پولیو در افغانستان را با تهدید مواجه میکند.