آلسو کورماشوا، خبرنگار سابقهدار رادیو آزادی و دو تابعیتی امریکا و روسیه، از سوی یک محکمه در روسیه به شش و نیم سال حبس محکوم شد.
او به اتهام نشر اکاذیب دربارۀ اردوی روسیه محکوم شده اما رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، حکومت امریکا و حامیان خانم کورماشوا این اتهامات را دارای انگیزۀ سیاسی خوانده و رد میکنند.
خبرگزاری اسوشیتد پرس که اولینبار این خبر را گزارش کرد به استناد سوابق محکمه و مقامات گفت که این فیصلۀ روز جمعه گذشته، ۱۹ جولای، بهدنبال جلسۀ محرمانه محکمه در شهر کازان صادر شد.
ستیفان کاپوس، رئیس و مدیرعامل رادیو آزادی، این محاکمه و فیصله را «تمسخر به عدالت» خواند و خواستار رهایی فوری خانم کورماشوا شد.
آقای کاپوس در اعلامیۀ خود گفت که "زمان آن فرا رسیده تا این شهروند امریکایی، همکار عزیز ما، به خانوادۀ مهربانش ملحق شود."
وی در اواخر ماه می در اظهارات خود از زندان که از سوی خبرگزاری رویترز و خبرگزاری سوتا نشر شد، در پاسخ به این پرسش که آخرینبار چه زمانی با دختران خود صحبت کرده است؟ گفت:
"آخرین بار در ماه اکتوبر من با آنها صحبت کرده بودم. من اجازۀ تماس تیلفونی یا کتبی ندارم. در هر شش هفته نامههایی دریافت میکنم. وضعیت صحی من نیز روز به روز بدتر میشود. وضعیت زندان تغییر کرده است. من اکنون در یک اتاق بزرگ با ده زندانی دیگر هستم."
بیشتر در این باره: سفارت امریکا در مسکو تصمیم محکمهٔ روسیه در مورد خبرنگار کورماشوا را مورد انتقاد قرار دادخانم کورماشوا، در ماه اکتوبر گذشته در کازان دستگیر و متهم شد که طبق قانون «عامل اجنبی» خود را ثبت و راجستر نکرده است. قانون عامل اجنبی خبرنگاران، فعالان جامعۀ مدنی و دیگران را هدف قرار میدهد.
او همچنین به انتشار مطالب نادرست در مورد اردوی روسیه متهم شد که مجازات ده سال زندان را دارد.
رادیو آزادی و حکومت ایالات متحده میگویند که این اتهامات به خاطر کار خانم کورماشوا بهعنوان یک خبرنگار در دفتر مرکزی رادیو در پراگ، به او وارد شده است.
فیصله در حق خانم کورماشوا روز جمعه گذشته در همان روزی صادر شد که ایوان گرشکویچ، خبرنگار والستریت ژورنال، به اتهام جاسوسی از سوی یک محکمۀ شهر یکاترینبرگ روسیه محکوم شد.
روزنامۀ والستریت ژورنال و حکومت امریکا اتهام وارد شده به آقای گرشکوویچ را دارای انگیزۀ سیاسی خوانده و رد میکنند.
اعلامیۀ روز جمعه قصر سفید گفت که گرشکوویچ از سوی حکومت روسیه بهخاطر خبرنگار و امریکایی بودن هدف قرار گرفت.