اعتراضات خشونت آمیز ضد مهاجرین در بریتانیا؛ افغان‌های مهاجر نگران امنیت خود اند

درگیری نیرو های پولیس با مظاهره چیان خشمگین در بریتانیا

اعتراضات و خشونت‌های اخیر علیۀ مهاجرین در بریتانیا برخی مهاجرین افغان در این کشور را نگران کرده است.

گل ولی پسرلی، افغان مقیم بریتانیا و فعال حقوق مهاجرین به رادیو آزادی گفت که در میان جوامع مهاجر در بریتانیا، افغانان بیشترین جمعیت را دارند و به همین دلیل بیشترین نگرانی‌‎ها هم در بارۀ آسیب‌پذیری آنان وجود دارد:

"بالای زندگی ما هم تاثیر کرده است. در اینجا هجده سال زندگی کردم، ما هم در هراس هستیم. زیرا این شورشیانی که بیرون شده اند، سیاه و سفید را نمی‌بینند. هر کس که مهاجر و مسلمان به نظر می‌رسد بالایش حمله می‌کنند. گزارش‌های زیادی وجود دارد که بالای افریقایی‌ها و آسیایی‌ها در مناطق سوت پورت، منچستر و برخی جا‌های دیگر حمله کردند. وضعیت زیاد بحرانی است. امیدوار هستم که به افغانان و دیگر مردم زیان نرسد، اما حکومت تا به حال به گونه‌ای که لازم است، این قضیه را جدی نگرفته است."

گل ولی پسرلی

پسرلی در بارۀ علت آسیب‌پذیری مهاجرین افغان می‌گوید که هنوز هم شمار زیادی از آنان در هوتل‌ها و اقامتگاه‌های موقت بسر می‌برند و این ساحات بیشتر در معرض خطر حملات راستگرایان افراطی قرار دارند.

دست کم ۲۵ هزار افغان را پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان به بریتانیا منتقل شده اند و به تازگی هم به روز سه‌شنبۀ هفتۀ گذشته ، حکومت اعلان کرد که برای سه ماه درخواست آن عده از افغانهایی را می‌پذیرد که برخی اعضای خانواده‌شان در بریتانیا هستند.

اقدامات خشونت‌آمیز اخیر در بریتانیا در حدود۱۷  سال گذشته بی‌پیشینه خوانده شده است.

بریتانیا از دوشنبۀ گذشته به این سو گواه موجی از خشونت‌ها است و راستگرایان افراطی در جریان اعتراض‌شان علیۀ مهاجرین، بر مهاجرین و پولیس حمله کردند.

پولیس از دو روز به این سو در شهرهای مختلف بریتانیا دست کم ۱۰۰ راستگرای افراطی را بازداشت کرده است.

کاییر ستارمر، صدراعظم وزیر بریتانیا به روز یک‌شنبه گفت که اقدامات راستگرایان افراطی علیۀ مهاجرین از جمله مهاجرین مسلمان را نکوهش می‌کند.

او از پولیس بریتانیا خواست، تمامی افرادی را که به خشونت‌ها دامن می‌زنند، بازداشت کند:

"همین حالا حملات در یک هوتل در روترهام ادامه دارد. گروه‌های غارتگر قانون را زیر پا می‌کنند. پنجره‌ها و شیشه‌ها را می‌شکنند و آتش می‌زنند. مردم و مستخدمان هوتل شدیداً در هراس هستند. برای این گونه اقدامات هیچ گونه توجیهی وجود ندارد. تمام راستگرایان باید این خشونت را محکوم کنند. مردم در این کشور حق زندگی امن را دارند، اما ما دیدیم که جوامع مسلمانان هدف قرار گرفتند و بر مساجد حمله صورت گرفت."

مظاهره چیان بیشتر به محلاتی حمله می کنند که مسلمانان حضور دارند.

راستگرایان افراطی پس از آن علیۀ مهاجرین در شهرهای مختلف اعتراض کردند که بر اساس گزارش‌ها در حملۀ مردی بر یک صنف رقص که به گفتۀ پولیس اشتباهاً یک مهاجر مسلمان معرفی شده، سه دختر کشته و برخی دیگر زخمی شدند.

با آنکه بریتانیا از لحاظ قانون هویت مهاجمان پائین‌تر از هجده سال را افشا نمی‌کند، اما محکمه بخاطر جلوگیری از نشر اطلاعات نادرست و اقدامات ضد مهاجرین اعلام کرد که فرد مهاجم اکسل روداکوبانای ۱۷ ساله متولد بریتانیا است و خانواده‌اش اصالتاً از رواندا است.

اقدامات خشونت‌آمیز اخیر در بریتانیا در حدود۱۷ سال گذشته بی‌پیشینه خوانده شده است.

در جریان اعتراضات در شهرهای سوت پورت، لیورپول، برمنگهم و برخی شهرهای دیگر دکان‌های افراد زیادی غارت شدند، بر مساجد و خانه‌ها و اقامتگاه‌های مسلمانان حمله شده و معترضان خشمگین با پولیس و بریتانیایی‌هایی که به حمایت از مهاجرین بیرون شده بودند، درگیر شدند.

پولیس دست کم ۱۰۰ نفر را در روزهای شنبه و یک‌شنبه بازداشت کرده است.