اولاف شولتز صدراعظم آلمان سفر سه روزۀ خود به آسیای مرکزی را امروز یکشنبه از ازبیکستان آغاز میکند.
او فردا دوشنبه و پسفردا سهشنبه در دومین نشست فارمت آسیای مرکزی بهعلاوۀ آلمان در قزاقستان شرکت خواهد کرد.
اولین نشست این فارمت سال گذشته در برلین برگزار شده بود.
صدراعظم آلمان در این نشست با روسای جمهور قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان و ترکمنستان، هم دیدار خواهد کرد.
شولتز در این سفر، نخست با شوکت میرضیایف رئیسجمهور ازبیکستان در تاشکند دیدار خواهد کرد. او در این دیدار توافقنامۀ انتقال کارگران ماهر از ازبیکستان به آلمان را امضا میکند.
بیشتر در این باره: دیدبان حقوق بشر از صدراعظم آلمان خواست تا حقوق بشر را در آسیای مرکزی تقویت کندبه گزارش خبرگزاری DPA آلمان، شولتز بعدازظهر امروز وارد سمرقند خواهد شد و در مورد انتقال کارگران ماهر از ازبیکستان به آلمان و همچنین انتقال پناهجویانی که درخواستهای پناهندگی آنها در آلمان رد شده، توافقنامۀ دیگری را امضا خواهد کرد.
این در حالی است که درخواستهای فزایندهای از حکومت به رهبری اولاف شولتز صدراعظم آلمان وجود دارد تا جلو مهاجرت غیرقانونی را بگیرد و علیه پناهجویان خطرناک و مجرم شناخته شده، اقدامات شدیدتر کند.
این پس از آن است که جرایم بزرگی توسط پناهجویان افغان و سوریه در این کشور انجام شد.
پیش از این رسانهها گزارش کردند که حکومت صدراعظم شولتز در حال گفتوگو با ازبیکستان است تا مهاجران افغان را از طریق این کشور به افغانستان اخراج کند.
شولتز خواهان گسترش روابط با کشورهای آسیای مرکزی بوده و سال گذشته مشارکت استراتژیک با آنها در زمینههای مختلف از جمله اقتصاد، انرژی، آب، اقلیم و محیط زیست را آغاز کرد.
گفتوگوهای شولتز در قزاقستان بر صادرات نفت و گاز این کشور به آلمان متمرکز خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ادوارد کینزبرونر، رئیس بخش آسیای مرکزی در اتحادیۀ تجارت شرق آلمان میگوید که بسیاری از شرکتهای این کشور که تجارت خود را در روسیه بستند، دفترهایشان را در کشورهای آسیای مرکزی افتتاح کردهاند.
کینزبرونر افزود، شرکتهای آلمانی در حال مذاکره در مورد قراردادهایی در زمینه مواد کیمیایی، کارگران ماهر، انرژی، لوژستیک و آموزش هستند.
او افزود که پیشبینی میشود، بسیاری از این قراردادها در سفر شولتز به امضا برسد.
همزمان، دیدبان حقوق بشر (HRW) از اولاف شولتز، صدراعظم آلمان خواست تا در دیدار با رؤسای جمهور پنج کشور آسیای مرکزی، از آنها بخواهد که حقوق بشر در کشورهایشان را تقویت کنند.
به گفتۀ دیدبان حقوق بشر، حکومت آلمان بدون پیشرفت در زمینۀ حقوق بشر نمیتواند که روابط نزدیکی با این کشورها برقرار کند.