ریچارد بنیت: کانادا باید برای بهبود وضعیت حقوق بشر در افغانستان فشار را بر طالبان ادامه دهد

بنیت در کانادا با مهاجران افغان دیدار کرد و تجربیات آن‌ها از ظلم طالبان را شنید.

به ادامه نگرانی‌ها در مورد وضعیت حقوق بشر افغانستان، گزارشگر ویژه ملل متحد برای این کشور گفته است که آسیب‌پذیرترین قشر در افغانستان با وضعیت بد روزافزون مواجه است.

ریچارد بنیت که به تازگی سفر شش روزه‌اش به کانادا را به پایان رسانده، در یک اعلامیه که روز شنبه در وب‌سایت ریلیف ملل متحد منتشر شد، از کانادا خواست که بر تأکید خود برای بهبود وضعیت بشری در افغانستان ادامه دهد.

این گزارشگر ویژه ملل متحد برای افغانستان که سفر او به افغانستان توسط طالبان ممنوع شده، گفته است که در این سفر در شهرهای تورنتو و اوتاوا با شماری از افغان‌ها از جمله فعالان، خبرنگاران و افغان‌های تازه وارد شده در کانادا دیدار کرده که بیشتر آن‌ها تجربیات خود از ظلم طالبان را با او شریک کرده‌اند.

او گفته است که برخی از فعالان حقوق زن به او گفته‌اند که به دلیل نبود یک استراتژی هماهنگ جامعه جهانی برای رسیدگی به وضعیت بد حقوق بشری افغانستان، جامعه آن‌ها با رویکردهای نامناسب مواجه است.

Your browser doesn’t support HTML5

در گزارش تازهٔ ریچارد بنیت در مورد افغانستان چی مواردی گنجانده شده است؟

آقای بنیت در این اعلامیه از موضع قاطع کانادا مبنی بر این که عادی‌سازی روابط با طالبان باید ارتباط مستقیم با تأمین حقوق بشر، به ویژه بهبود وضعیت زنان و دختران در افغانستان داشته باشد، استقبال کرده است.

او همچنین رویکرد کانادا را که به همراه سه کشور دیگر، استرالیا، هلند و جرمنی، اعلام کرده‌اند که طالبان باید به خاطر نقض حقوق بشر پاسخگو قرار گیرند، ستایش کرده و از کشورهای دیگر نیز خواسته است که به این اقدام بپیوندند.

در همین حال، برخی از فعالان حقوق بشر می‌گویند حمایت و همکاری جامعه جهانی در تأمین حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان، مهم است.

راحله تلاش، فعال حقوق زن، به رادیو آزادی گفت:

«امروزه حقوق بشر به گونه آشکار در افغانستان از بین برده می‌شود و بدبختانه جهان تنها تماشا می‌کند. خواست ما این است که نه تنها جامعه جهانی بلکه نهادهای حقوق بشری و کشورهای همسایه منطقه نیز بیشتر سهم بگیرند و بر طالبان فشار وارد کنند تا زنان را از این اسارت نجات دهند.»

بیشتر در این باره: ریچارد بنیت: زنان معترض از سوی طالبان با خشونت‌های لفظی، فزیکی و جنسی روبرو شده اند

یک باشنده کابل که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش ذکر شود، خواستار اقدامات عملی جامعه جهانی در برابر طالبان است.

«زنان افغان دیگر از حرف و اعلامیه‌ها خسته شده‌اند. امیدواریم ظلم‌های طالبان بر زنانی که امروز در افغانستان تحت سرکوب و بازداشت قرار دارند، به پایان برسد و گام‌های عملی برداشته شود.»

این در حالی‌ست که پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان، به شمول کار و آموزش، محدودیت‌های مختلفی بر زنان و دختران در این کشور وضع شده است. این محدودیت‌ها سبب شده که بیشتر افغان‌ها، به ویژه زنان، افغانستان را ترک کنند.

فعالان حقوق بشر در پی نشر گزارش بینیت خواستار اقدام عملی جامعه جهانی در برابر محدودیت‌های طالبان هستند.

ریچارد بنیت در اعلامیه‌ای تازه گفته است که کانادا از سال ۲۰۲۱ تاکنون بیش از ۵۰ هزار افغان را پناه داده است. او خواستار حمایت جهانی از افغان‌های آسیب‌پذیر شده و از کانادا خواسته که از افغان‌های مقیم کشورهای همسایه افغانستان حمایت کند و به افغان‌های در معرض خطر فرصت‌های امنی فراهم سازد.