لوی درستیز اردوی پاکستان از ایجاد یک سیستم قوی مدیریت مرزی در امتداد خط دیورند خبر داد

سرحد بین افغانستان و پاکستان.

لوی درسیتز ارودی پاکستان از ایجاد یک «سیستم "قوی" مدیریت در امتداد خط دیورند با افغانستان خبرداده است.

جنرال عاصم منیر روز جمعه در جریان نشست"دیالوگ مارگله ۲۰۲۴" در اسلام آباد گفته که این سیستم را به هدف حفاظت مرزها در برابر گروه‌های تروریستی ایجاد کرده اند.

این سخنان آقای منیر را رسانه‌های پاکستانی از جمله روزنامه دان و تلویزیون سماء منتشر کرده اند.

به اساس گزارش این رسانه‌ها، جنرال منیر ازحکومت طالبان خواست تا به آنان اطمینان بدهد که خاک افغانستان برای اعمال تروریستی استفاده نمی‌شود و در این بخش باید اقدامات جدی را انجام بدهند.

بیشتر در این باره: انفجار تصادفی موتر بمب‌گذاری‌شده در پاکستان جان هفت عضو طالبان و اعضای خانوادۀ‌شان را گرفت


لوی درستیز اردوی پاکستان در مورد چگونگی این سیستم جزییات نداده است، اما پیش از این به شمول شهباز شریف صدراعظم پاکستان تعدادی از مقام‌های بلند پایه پاکستانی از آغاز عملیات موسوم به عزم استحکام برای سرکوب تحریک طالبان پاکستان «تی تی پی» در امتداد خط دیورند با افغانستان سخن گفته تأکید کرده بودند که اگر نیاز باشد حتی سیم خاردار را در این بخش‌ها امتداد می‌دهند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در مورد اظهارات این مقام پاکستانی به پرسش‌های رادیوآزادی پاسخ نداد، اما پیش از این او همواره تأکید کرده که آنها برای هیچ کس اجازه فعالیت‌های تروریستی از خاک افغانستان را نمی دهند.

برخی از کارشناسان اموربین المللی افغان و سیاسیون پیشین اما می‌گویند که پاکستان بخاطر منافع خود و معرفی کردن افغانستان به عنوان مرکز تروریزم گاه ناگاه این گونه ادعاها را مطرح می‌کند.

مرز بین افغانستان و پاکستان در چمن.


شاه محمود میاخیل سرپرست وزارت دفاع ملی در نظام جمهوری پیشین به رادیوآزادی گفت:
"پاکستان بخاطر این که پروژه‌های دیگری خود راعملی کند، میخواهد که برای جهان این را نشان بدهد که افغانستان مرکز تروریزم است نه پاکستان، این واقعیت است که برخی از گروه‌های طالبان و اشخاص با پاکستان روابط نزدیک دارند، اما من فکر نمی کنم که اختلاف میان "حکومت طالبان و پاکستان" به سطحی رسیده باشد که بالای منافع استراتیژیک خود اختلاف داشته باشند، بخاطری که رهبران مذهبی طالبان بیشتر به پاکستان رفت و آمد دارند."

غوث جانباز دیپلومات پیشین و کارشناس امور بین المللی اما به رادیوآزادی گفت:
"حکومت طالبان چه این طرف خط دیورند باشد یا تحریک طالبان پاکستانی درآن سوی خط باشند، این همه یک ایدیولوژی، یک فکر و یک هدف دارند، پاکستان هرگونه سیستمی را که ایجاد کند فکر نکنم که موثر واقع شود، درحالی‌که پاکستان با طالبان پاکستانی رفت و آمد دارند، پاکستان مولد همین طالبان است، چطور شده میتواند که طالبان اجازه استفاده از خاک افغانستان بر علیه پاکستان را بدهد، پاکستان بخاطری بحران‌ها و مشکلات داخلی خود برای تغییر دادن اذهان مردم به این گونه اظهارات در مورد تی تی پی و افغانستان دامن میزند."

این درحالیست که اخیرا حملات طالبان پاکستانی و دیگر گروه‌های مسلح در پاکستان شدت گرفته است.

بیشتر در این باره:

حمله مسلحانه به مکتب در راولپندی پاکستان؛ دو افغان زخمی شدند وزیر دفاع پاکستان: خاک افغانستان برای تروریسم علیه پاکستان استفاده می‌شودبم گذاری خونین در بلوچستان؛ صدراعظم پاکستان هشدار داد: عاملین رویداد بهای سنگینی خواهند پرداخت

دو روز قبل ممتاز زهرا بلوچ سخنگوی وزارت خارجه پاکستان از حکومت طالبان بر عیله گروه‌های که به گفته او برای پاکستان نا امنی را ایجاد می‌کنند، خواهان اقدام جدی شد.

او در یک کنفرانس خبری گفت که طالبان باید صبر پاکستان را آزمایش نکنند.

اما حکومت طالبان همواره این گونه ادعا‌ها را رد کرده است.

حمد الله فطرت معاون سخنگوی حکومت طالبان به روز دوشنبه هفته گذشته گفت که پاکستان باید حل مشکلات خود را در داخل کشورش جستجو کند.

محمد خراسانی سخنگوی تحریک طالبان پاکستانی نیز در صحبت با رادیو آزادی ادعا‌ها مبنی بر این که آنها در افغانستان حضور دارند، را رد کرده است.