رسانههای امریکایی: ایالات متحده به اوکراین اجازهٔ استفاده از راکتهای دوربرد برای حمله به روسیه را داده است.
شماری از رسانهها و خبرگزاریهای امریکایی، از جمله نیویارک تایمز، واشنگتن پست و اسوشیتدپرس، به نقل از منابع آگاه روز یکشنبه ۲۷ عقرب گزارش دادند که ادارۀ جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، محدودیتها را برداشته است و به اوکراین اجازه داده که از راکتهای دوربرد امریکایی برای حمله به اهداف در قلمرو روسیه استفاده کند.
قصر سفید در بارۀ این گزارشها تبصره نکرده است و به درخواستهای رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی برای تبصره در این مورد هنوز پاسخ نداده است.
بیشتر در این باره: رهبر کوریای شمالی به اردوی کشورش دستور داده است تا تواناییهای جنگی خود را افزایش دهنداگر این گزارشها تأیید شود، این یک تغییر بزرگ در پالیسی ایالات متحده خواهد بود.
این اقدام ایالات متحده راه را برای بریتانیا، فرانسه و جرمنی باز خواهد کرد تا گام مشابهی بردارند. کییف از مدتها پیش خواسته است که به آن اجازه داده شود در حملات علیه روسیه از سلاحهای دوربرد استفاده کند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، بهگونهٔ مستقیم این گزارشها را تأیید نکرده؛ اما گفته است که یکی از نکات کلیدی در «طرح پیروزی» که به متحدین خود ارائه کرده، شامل استفاده از اسلحۀ دوربرد توسط اردوی کشورش است.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع گزارش داده که کییف پلان دارد برای اولین بار حملاتی را با استفاده از راکتهای دوربرد در روزهای آینده انجام دهد؛ اما زمان دقیق آن مشخص نشده است.
این خبرگزاری به استناد از سه منبع آگاه از این موضوع نوشته است که احتمال دارد اوکراین راکتهای اتکمز (ATACMS) را استفاده کند، راکتهایی که به گزارش رویترز میتوانند تا ۳۰۰ کیلومتر فاصله را طی کنند.
کرملین، رئیسجمهور جو بایدن را به تلاش برای تشدید جنگ در اوکراین متهم کرده و گفته است که استفاده از راکتهای دوربرد امریکایی علیه روسیه باعث افزایش تنش خواهد شد.
بن هوجس، بریدجنرال متقاعد ایالات متحده، به این باور است که اوکراین با دریافت راکتهای بیشتر میتواند عملیات جاری ضد حمله در کورسک را که توسط روسیه راهاندازی شده است، تضعیف کند. هوجس از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ فرمانده نیروهای امریکایی در اروپا بود.
بیشتر در این باره:
امریکا به اوکراین اجازۀ استفاده از راکتهای دوربرد علیه روسیه را داددهها «مخالف سیاستهای ولادیمیر پوتین» در برلین علیه جنگ اوکراین اعتراض کردندرئیس جمهور چین در دیدار با جوبایدن از آمادهگی کشورش برای همکاری با اداره جدید امریکا سخن گفترئیس جمهور اوکراین: ولادیمیر پوتین تمایلی برای مذاکره در مورد ختم جنگ نداردکالبی بادوار، یک تحلیلگر مسائل دفاعی در کانادا که در بارۀ این نوع راکتها مقاله نوشته است، میگوید که ایالات متحده تا دسامبر سال ۲۰۲۲ میلادی حدود ۲۴۰۰ راکت دوربرد در ذخایر خود داشت که به گفتۀ او نیم از آن تاریخ گذشتهاند.
این تحلیلگر افزوده است که بیش از ۵۰۰ راکت اتکمز طی یک سال گذشته در این انبارها اضافه شده است؛ اما وزارت دفاع ایالات متحده در زمینۀ عرضۀ آن به تعداد زیاد متردد است.