نگرانی از وضعیت حقوق بشری زنان در افغانستان؛ « زنان افغان با تکالیف روانی دست و پنجه نرم می‌کنند»

زنان تحت حاکمیت طالبان در افغانستان

کمیشنری عالی ملل متحد برای مهاجرین ( UNHCR) می گوید در افغانستان و کشورهای دیگر بیش از ۶۰ میلیون زن و دختری که بطور جبری از خانه های خود بیجا شده اند با تهدید های جدی خشونت مربوط به جنسیت رو به رو استند.

شابیا مانتو سخنگوی UNHCR دیروز در یک سخنرانی در ژنیو یاد آوری کرد که زنان در افغانستان بخاطر این مشکل با تکالیف روانی دست و پنجه نرم می کنند.

خانم مانتو افزود خشونت بر مبنای جنسیت شدید ترین تخطی حقوق بشری در جهان بشمار میرود. او هشدار داد که این تهدید برای آن زنان و دخترانی که در جامعه شان جنگ جریان دارد و یا آنها به ترک خانه های خود مجبور شده اند، بازهم بیشتر میباشد.

خانم مانتو بطور خاص از افغانستان یاد آوری کرد که بخاطر محدویت های اخیر حکومت طالبان زنان و دختران به یک حالت بسیار ناگوار قرار گرفته اند. او افزود:

«محدودیت های روز افزون بر زنان و دختران در افغانستان ، درجه وسیع تشدد خانواده گی و از همه بیشتر حالت اقتصادی در حال خرابی بحران روانی را گسترده تر کرده . موسسات همکار UNHCR در مورد افزایش بیمارانی که به کمکهای طبی نیاز دارند سخن می گویند».

تعدادی از زنان معترض افغانستان که برای اعاده حقوق زنان و دختران فعالیت می کنند.

نظر به معلومات ملل متحد که خانم مانتو در اجلاس دیروزه ارايه کرد، در کشورهای که بحران در آنها جریان دارد در موارد خشونت جنسیتی نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش دیده میشود که ۹۵ درصد آن خشونت های است که علیه زنان و دختران صورت گرفته.

سازمان عفو بین الملل: مسدود ماندن مکاتب دختران تخطی بزرگی است که طالبان انجام داده اند

به گفته سخنگوی کمیشنری عالی ملل متحد در امور مهاجرین، این گزارش ها در حقیقت قطره یی از دریا میباشد. در اجلاس دیروز در ژنیو، خانم مانتو و دیگر خانم های اشتراک کننده به کمپاین ۱۶ روزه جلوگیری از خشونت علیه زنان اشاره کردند.

به مناسبت این کمپاین سازمان عفو بین الملل هم در صفحه ایکس خود در مورد محروم شدن دختران از تعلیم بالاتر از صنف ششم و دیگر محدودیت ها بر تعلیم و کار زنان و دختران یک بار دیگر سخن گفته و تاکید کرد که این کار چنان تخطی جدی حقوق بشری میباشد که هیچ توجیه برای آن وجود ندارد.

این سازمان می نویسد که طالبان باید به دختران اجازه بدهند که به مکتب بروند و بهانه های را که برای عملی کردن اجندای تبعیضی خود استفاده می کنند، کنار بگذارند.

حکومت طالبان در مورد گزارشهای اخیر در رابطه با تخطی ها از حقوق زنان و دختران در افغانستان واکنش تازه نشان نداده اما آنها در تقریبا بیش از سه سال گذشته همیشه می گویند که به حقوق زنان و دختران در چوکات شریعت اسلامی احترام می گذارند.