«یو ان اچ سی آر» در گزارش تازه خود گفته که ۲۱ اعشاریه ۴ میلیون زن و دختر در این کشور با تضعیف سیستماتیک حقوق بشر رو به رو اند.
در این گزارش آمده که سیاستهای طالبان به طور فزایندهای زنان و دختران را هدف قرار داده و آنها را از حقوق اساسی شان از جمله حقوق اجتماعی، اقتصادی و سیاسی محروم ساخته است.
کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفته که زنان و دختران افغانستان با نیازمندی های فوری بشردوستانه و حفاظتی دست و پنجه نرم می کنند و نیاز فوری به پشتیبانی پایدار جامعه جهانی دارند.
بیشتر در این باره: دادخواهی برای زنان افغانستان؛ نشست «مجمع دوحه» به وضعیت ناهنجار زندگی زنان و دختران پرداخت
در همین حال، شماری از زنان و دختران در افغانستان و فعالان حقوق بشر از جامعه جهانی میخواهند تا با اعمال فشار بر حکومت طالبان، در برداشتن محدودیتهای روزافزون آنان، با زنان افغانستان کمک کند.
نوریه یکی از دانشجویان انستیتوتهای طبی باشنده ولایت بدخشان که اخیرا از ادامه آموزش منع شده، در صحبت با رادیو آزادی گفت:
« طالبان مکتبها را بستند، پوهنتونها را بستند و انستیتوتهای طبی را هم بستند. نمیدانیم از حال و روز زنان چه میخواهند که همیشه فکر میکنند چه محدودیت دیگری باید بیاوریم. واقعاً از وضعیت موجود که همه چیز علیه ما است خسته شدیم.»
افغانستان گورستان زنان شده و هر روز جامعه جهانی خاموشی اختیار میکند
فریده باشنده کابل که بنا بر محدودیت های طالبان نتوانست به پوهنتون برود، نیز به رادیو آزادی گفت:
« هر روز نظارهگر این هستیم که دیگر چه چیزی بر ما حرام است که نباید انجام دهیم. افغانستان گورستان زنان شده و هر روز جامعه جهانی خاموشی اختیار میکند.»
در همین حال پتونی تایشمن، فعال حقوق زنان، به رادیو آزادی گفت:
« محدودیتهایی که طالبان بر زنان وضع کردهاند، بیانگر عمق دشمنی این گروه با هر گونه آزادی به ویژه آزادیهای مربوط به زنان است.این ممنوعیتهای غیرانسانی که پیوسته افزایش مییابد به گونهای آشکار اپارتاید جنسیتی است و هدفشان حاشیهراندن کامل زنان از فضای عمومی و اجتماعی میباشد.»
بیشتر در این باره: ریچارد بنیت: فرهنگ معافیت از مجازات در افغانستان باید خاتمه یابدبا وجود واکنش های گسترده داخلی و بین المللی در برابر محدودیت های طالبان بر زنان و دختران در بیش از سه سال گذشته،حکومت طالبان حدود یک هفته قبل با وضع ممنوعیت تازه آموزش زنان در انستیتوت های طبی در افغانستان را نیز ممنوع اعلام کرد و در برابر واکنش ها در این خصوص خاموشی اختیارکرد.
حکومت طالبان با آن که مدعی است که حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلام در افغانستان تامین است ،اما از زمان حاکمیت اش در تابستان سال ۲۰۲۱ آموزش دختران بالاتر از صنف ششم مکتب،تحصیل آنان در پوهنتون و کارزنان در بسیاری اداره های دولتی و تمامی اداره های غیر دولتی را ممنوع کرده و در کنار آن بسیاری محدودیت های دیگر را بر آنان وضع کرده است.