هشدار ملل متحد: ممنوعیت تازه‌ی طالبان بر تحصیل زنان، به سیستم صحی افغانستان زیان جدی می‌رساند

تام فلچر، معاون سرمنشی ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده کمک‌های اضطراری

یک مقام ارشد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ۲۲ قوس هشدار داد که دستور طالبان در خصوص جلوگیری از تحصیل دختران و زنان در انستیتوت های طبی در افغانستان به سیستم مراقبت های صحی این کشور آسیب جدی خواهد رساند.

تام فلچر، معاون سرمنشی ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده کمک‌های اضطراری، در نشست شورای امنیت ملل متحد در مورد افغانستان گفت که این یگانه بخشی بود که زنان و دختران بعد از مسدود شدن پوهنتون ها به روی آنها می توانستند تحصیل کنند.

نگرانی از پیامدهای بسته شدن انستیتوت های طبی به روی دختران و زنان
این دستورالعمل آسیب‌های جدی و پایدار به مراقبت‌های صحی زنان و دختران وارد خواهد کرد.

او افزود:

« این دستورالعمل آسیب‌های جدی و پایدار به مراقبت‌های صحی زنان و دختران وارد خواهد کرد. این می‌تواند در سال‌های آینده مانع از ورود بیش از سی و شش هزار قابله و دوهزار و هشتصد نرس به نیروی کار شود. بر اثر آن میزان مرگ ‌ومیر مادران، نوزادان و مرگ‌ ناشی از اختلالات دوران بارداری به‌طور قابل ملاحظه افزایش خواهد یافت.»

این مقام ارشد سازمان ملل متحد همچنان گفت که در حال حاضر بیش از یک - ‌سوم زنان در افغانستان بدون حمایت مسلکی طبی ولادت می کنند.

او افزود که اختلالات قابل پیشگیری ناشی از بارداری هر دو ساعت جان یک زن را در این کشور می گیرد.

روزا اوتونبایوا ، نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان(تصویر آرشیف)

من شدیداً از مقام های حاکم می خواهم که در این باره تجدید نظر کنند.

در این نشست روزا اوتونبایوا ، نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز نسبت به پیامد های مخرب منع آموزش زنان و دختران در انستیتوت های طبی هشدار داد.

«در اوایل دسمبر، مقام های حاکم اعلام کردند که محصلان دختر از حضور در انستیتوت ها و صنوف طبی منع خواهند شد. اگر این تصمیم به طور کامل تطبیق شود به ویژه برای زنان و دختران و همچنان برای مردان و پسران و در مجموع به همه جوامع و در کل به کشور پیامدهای مرگباری خواهد داشت. من شدیداً از مقام های حاکم می خواهم که در این باره تجدید نظر کنند.»

Your browser doesn’t support HTML5

واکنش دفتر حقوق بشر سازمان ملل و ناروی در برابر تصمیم تازه طالبان در زمینه آموزش دختران

بر بنیاد دستور تازۀ ملاهبت الله آخندزاده رهبر طالبان، انستیتوت ها و نهاد های آموزشی طبی سر از ۱۳ قوس به روی زنان و دختران در افغانستان بسته شدند.

این دستور آخندزاده توسط وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان به انستیتوت های طبی ابلاغ شده است.

پیش از این، حکومت طالبان مکتب های متوسطه و لیسه و پوهنتون ها را به روی دختران در افغانستان بسته کرده بود.

دیروز قبل از برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان ، ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گفت که این نشست بدون حضور نمایندۀ این گروه «بی‌فایده» است.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در کنار اقدامات سختگیرانۀ طالبان علیه زنان و دختران ، در مورد وضعیت بد بشری در این کشور نیز بحث شد.

معاون سرمنشی ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده کمک‌های اضطراری گفت که تقریباً نیم جمعیت افغانستان در فقر زندگی می کنند.

به گفتۀ او ، در نتیجۀ بحران اقلیمی هزاران افغان مواشی، محصولات زراعتی و خانه های خود را امسال از دست دادند.

این مقام ملل متحد افزود که از هر سه نفر یکی در افغانستان مصونیت غذایی ندارد و میزان سوء تغذیه به طور هشدار دهندۀ بالا و در حال افزایش است.