خوزه مانوئل البارز همچنین گفت که نقض حقوق زنان در افغانستان نقض حقوق بشر است.
در ۲۸ نوامبر، چیلی، کاستاریکا، اسپانیا، فرانسه، لوکزامبورگ و مکسیکو دوسیۀ نقض حقوق زنان و دختران افغان را به محکمه بینالمللی جزایی راجع کردند
او ابزار امیدواری کرد که پیگیری موضوع افغانستان به محکمه بین المللی جزایی در زندگی زنان افغانستان روشنایی بیاورد:
"اسپانیا به محکمه بین المللی جزایی باور دارد و اسپانیا یکی از کشورهای بنیان گزار این محکمه است. ازینکه ما به اساسات حقوق بشر باورمند استیم، ما همیشه حمایت کردیم و حمایت خواهیم کرد. امیدواریم پیگیری این مساله بتواند در آینده روشنایی را در زندگی زنان و دختران افغانستان بوجود بیاورد."
در ۲۸ نوامبر، چیلی، کاستاریکا، اسپانیا، فرانسه، لوکزامبورگ و مکسیکو پرونده نقض حقوق زنان و دختران افغان را به محکمه بینالمللی جزایی راجع کردند و در ۱۲ قوس، کریم خان، سارنوال ارشد این محکمه، گفت که به زودی در پیوند به این قضیه، دستور بازداشت تعدادی از مقام های طالبان را صادر خواهد کرد.
کنفرانس مادرید در چهارگروه کاری چون حقوق بشر، انسجام زنان داخل و بیرون از افغانستان، اپارتاید جنسیتی و تسریع روند سیاسی در محور زنان بخاطر آینده افغانستان گفتگو کردند.
نماینده گان زنان افغانستان در این کنفرانس از جامعه بینالمللی خواستند که از نهاد های حقوقی بینالمللی، از جمله محکمه بینالمللی جزایی(ICC) و محکمه بین المللی عدالت (ICJ)، برای پیگرد قانونی رهبران طالبان به جرم جنایت علیه بشریت استفاده کند.
در کنفرانس زنان در مادرید، زنان افغان، دیپلوماتان خارجی و رینا امیری نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان اشتراک داشتند
فرح مصطفوی یکی از اشتراک کنندگان این کنفرانس از مادرید در صحبت با رادیو آزادی در مورد راهکارهای که آنها چطور انسجامی از زنان بسازند تا در مقابل طالبان همانند یک اپوزیسیون ایستادگی کنند صحبت کرد:
"تاثیرگزاری کنفرانس اینست که انسجامی از زنان ساخته شود. ما گروه های مختلف و پارچه، پارچه استیم، هرکس من منم می کند. اکثر زنانیکه در گذشته در قدرت بودند زنان معترض را نمی پذیرند که این زنان کم تجربه اند. یا هم زنانیکه در افغانستان اند زنان که در تبعید است را جدا می شمارند درحالیکه ما باید انسجامی روی محور هویت زنان بسازیم. و این برای ما واضح است که نباید با طالب مذاکره صورت بگیرد. ما در کنفرانس آلبانیا هم روی این موضوع اعتراض کردیم."
پیش ازین کنفرانسی برای زنان افغان در شهر تیرانا، آلبانیا در ماه سپتامبر امسال برگزار شده بود.
در کنفرانس زنان در مادرید، زنان افغان، دیپلوماتان خارجی و رینا امیری نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان اشتراک داشتند.
رینا امیری پس ازین کنفرانس در صفحه ایکس یا تویتر سابق نوشت که تلاش های ما در سه و نیم سال گذشته ناموثر بوده و وضعیت بدتر شده است. وی از زنان افغانستان باوجود نظرهای متفاوت کنار هم بایستند و از یکدیگر حمایت کنند.