شورای امنیت ملل متحد: تا لغو ممنوعیت بر زنان حکومت طالبان به رسمیت شناخته نخواهد شد

یکی از مراکز صحی در افغانستان

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه اعلام کرد که از تصمیم اخیر طالبان در افغانستان مبنی بر منع زنان از تحصیل در انستیتوت های طبی که منجر به محرومیت میلیون ها زن و دختر در این کشور از خدمات صحی می شود، عمیقاً نگران است.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، شورای امنیت جمعه ۲۳ قوس به اتفاق آرا قطعنامه ای را تصویب کرد که در آن محدودیت های طالبان که شامل نقض فزاینده حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران می شود را محکوم می کند.

طالبان در بیشتر از سه سال حاکمیت شان دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کرده اند، دروازه های پوهنتون را به روی زنان و دختران بسته اند، زنان را از کار در بیشتر اداره های دولتی و تمامی موسسات خارجی و رفتن به پارک های تفریحی منع کرده اند، زنان اجازه سفر بدون محرم را ندارند و در آخرین مورد زنان و دختران را از آموزش در انستیتوت های طبی نیز محروم ساخته اند.

بر بنیاد دستور تازۀ ملاهبت الله آخندزاده رهبر طالبان، انستیتوت ها و نهاد های آموزشی طبی سر از ۱۳ قوس به روی زنان و دختران در افغانستان بسته شدند.

مقام های طالبان تا هنوز رسماً در این مورد چیزی نگفته اند، اما این دستور توسط وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان به انستیتوت های طبی ابلاغ شده است.

در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نه تنها ممنوعیت بر تحصیل زنان در انستتیوتهای طبی محکوم شده است، بلکه از دیگر قوانین امر به معروف و نهی از منکر که حقوق زنان را محدود می کند نیز انتقاد شده است.

این قطعنامه همچنین مأموریت تیم نظارت بر تحریم های سازمان ملل متحد علیه طالبان را برای ۱۴ماه دیگر تمدید کرد.

طالبان در تابستان سال ۲۰۲۱ باری دیگر بر افغانستان حاکم شدند، اما تاکنون هیچ کشوری در جهان حکومت آنها را به رسمیت نشناخته است.

سازمان ملل متحد گفته است تا زمانی که محدودیت های تحصیل و کار زنان و نقض حقوق بشر از سوی طالبان وجود داشته باشد، به رسمیت شناختن حکومت طالبان غیرممکن است.

روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت گفت که زنان و دختران در افغانستان به تدریج در حال حذف شدن از تمام ابعاد زندگی اند.

حکومت طالبان در مورد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد تا هنوز چیزی نگفته است، اما پیش از این انتقاد ها در مورد نقض حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان را رد کرده و گفته است که حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلام تامین است.

این در حالیست که شمار زیادی از عالمان دینی در داخل و بیرون از افغانستان اقدامات طالبان را غیر شرعی گفته اند.