این دکانداران در صحبت به رادیو آزادی ادعا میکنند که این کار بدون اطلاع قبلی از سوی شاروالی آغاز شد و همه اموالشان زیر آوار شده است.
تخریب دکانها همزمان با فصل سرما سبب نگرانی جدی دکانداران شده است.
آنان میگویند با تخریب شدن این دکانها، مشاغل خود را از دست داده و نگران تأمین مخارج خانوادههایشان هستند.
یک تن از باشندهگان شهر کابل که به گفته اش دکانش در مارکیت جمهوریت تخریب شده، ادعا میکند که بدون اطلاع قبلی، رئیس و کارمندان ریاست ناحیه دوم شهر کابل تخریب را به روز یکشنبه آغاز کردند و همه اموال دکانها زیر آوار شده است.
این دکانهای ما از طرف شاروالی کابل تخریب شد و نفر زورمند دست داشت.
او که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش ذکر شود، امروز سهشنبه ۲۷ قوس در صحبت به رادیو آزادی گفت:
«این دکانهای ما از طرف شاروالی کابل تخریب شد و نفر زورمند دست داشت. اما از توسط شاروالی کابل و ناحیه دوم تخریب شد. خود رئیس ناحیه بود و امر میکرد که دکانها را چپه کن. دکانها را سر مال مردم، سر خود مردم چپه کردند.»
در همین حال، احمد قاضیزاده، وکیل دکانداران جمهوریت، ادعا میکند که این تخریب از سوی «مافیای زمین» در همکاری با کارمندان شاروالی کابل صورت گرفته است.
او در صحبت به رادیو آزادی مدعی شد که اسناد قانونی مالکیت این ساحه را در دست دارند و برای رسیدگی به این مشکل به ادارات مربوط حکومت طالبان عارض شدهاند.
برایشان گفتم که فیصلهٔ محکمه را نشان دهید. پیششان نیست و نشان نمیدهند، فقط کل این کار غیرقانونی شده.
«اصلاً این ملکیت سه محکمه، شورای عالی، دارالافتاء امارات، محکمه خاص، همگی به نفع ما فیصله کردند. اینجا یک گروهی از مافیای زمین بدون اسناد، بدون سوابق، بدون دلایل یکجا شدند و اینجا آمدند. تاریخ ۲۴ یا ۲۳ بود، این ساحه را تخریب کردند و گفتند فیصلهٔ محکمه داریم. برایشان گفتم که فیصلهٔ محکمه را نشان دهید. پیششان نیست و نشان نمیدهند، فقط کل این کار غیرقانونی شده.»
خواستیم در مورد ادعای دکانداران مارکیت جمهوریت مبنی بر همدستی شاروالی کابل با مافیای زمین از نعمتالله بارکزی، سخنگوی شهرداری کابل، بپرسیم، اما او از صحبت با رادیو آزادی خودداری کرد.
با این حال، یک منبع از شاروالی کابل که نخواست از او نام برده شود، در صحبت به رادیو آزادی گفت که ساحه تخریبشده در مارکیت جمهوریت مالکیت شخصی است و شاروالی کابل در آن نقشی ندارد.
مارکیت جمهوریت در ناحیه دوم شهر کابل موقعیت دارد که ۱۷۱ دکان در آن فعالیت داشتند و به اساس معلومات دکانداران تاکنون حدود ۱۲۰ دکان تخریب شده است.