دو حادثه ترافیکی مرگبار در شاهراه کابل-کندهار جان ۵۲ تن را گرفت

مردان افغان پس از تصادف در شاهراه کابل-کندهار در غزنی، در ۱۹ دسامبر ۲۰۲۴ یک بس مسافربری آسیب‌دیده را که در بیرون اداره ترافیک نگهداری می‌شد، بازرسی می‌کنند.

تلفات دو رویداد اخیر ترافیکی در شاهراه کابل-کندهار افزایش یافته است.

هرچند از زمان وقوع این حوادث آمارهای مختلفی منتشر شده، اما حافظ عمرسخنگوی والی طالبان در غزنی صبح پنجشنبه به رسانه‌ها اعلام کرد که در این دو رویداد ۵۲ نفر جان باخته و ۶۸ نفر زخمی شده‌اند:

"تعداد تلفات تاکنون به ۱۲۰ نفر رسیده که متأسفانه ۵۲ نفر شهید شده‌اند که شامل زنان، کودکان و بزرگسالان می‌باشند. تعداد بزرگسالان و مردان بیشتر از بقیه است. در این زمینه، اعلامیه‌ای نیز از سوی امارت اسلامی افغانستان منتشر شده‌است."

این دو حادثه ترافیکی ناوقت شام روز چهارشنبه در شاهراه‌ کابل-کندهار در مربوطات ولایت غزنی اتفاق افتاده است.

پیشتر یک منبع محلی طالبان که نخواست نام‌اش فاش شود، تعداد کشته شده‌ها را ۵۰ و تعداد زخمی‌ها را ۲۰ نفر اعلام کرده بود.

به گفته حافظ عمر، اولین حادثه زمانی رخ داد که یک موتر‌ مسافربری با یک تانکر حامل گاز تصادف کرد.

دومین حادثه نیز در منطقه نانی غزنی و در فاصله تقریباً ۱۵ کیلومتری از اولین حادثه اتفاق افتاد که در آن یک موتر مسافربری با یک تانکر دیگر برخورد کرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان روز پنجشنبه در بیانیه‌ای که در صفحه ایکس، توییترسابق خود منتشر کرد، اعلام کرده که آن‌ها در حال بررسی این دو حادثه خونین هستند، اما او تعداد کشته شده‌ها را ۵۲ نفر و تعداد زخمی‌ها را ۶۵ نفر ذکر کرد.

در ویدیوهایی که از محل حادثه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، دیده می‌شود که بس‌های بزرگ به طور کامل تخریب شده و زخمیان این رویداد بر روی زمین افتاده اند.

Your browser doesn’t support HTML5

ده ها کشته در دو رویداد ترافیکی در غزنی

محمد گل، یکی از باشنده‌گان هلمند که در این حادثه از نزدیکان‌اش به نام اجمل مخلید جان باخته است، به رادیو آزادی گفت:

"همین حالا که با شما صحبت می‌کنم (ساعت دوازده ظهر)، اجمل دیروز همین وقت به پوهنتون آمده بود و مدارکش را با خود می‌برد. خیلی عجله داشت و می‌گفت که روز جمعه امتحان تخصصی‌اش را دارد و این مدارک را هم باید به وزارت ببرد."

محمد عارف، یکی از باشنده‌گان کندهار که سال‌هاست از شاهراه کابل-کندهار رفت‌وآمد می‌کند، درباره بی‌احتیاطی راننده‌گان و عدم رعایت قوانین ترافیکی به رادیو آزادی گفت:

"افغان‌ها اکنون از جنگ‌ها در امان هستند، اما هر روز ما شاهد مرگ‌ومیر افغان‌ها به دلیل حوادث ترافیکی هستیم.

اجمل دیروز همین وقت به پوهنتون آمده بود و مدارکش را با خود می‌برد. خیلی عجله داشت و می‌گفت که روز جمعه امتحان تخصصی‌اش را دارد

و برخی از آن‌ها حتی از مواد مخدر استفاده می‌کنند و جان مردم را در خطر قرار می‌دهند. خواست ما از امارت اسلامی این است که این وضعیت باید کنترل شود."

خبرنگاران محلی در غزنی به رادیو آزادی گفتند که این موترهای مسافربری مربوط به شرکت‌های میرویس نیکه و بهمن بودند، اما تا کنون سخنگویان طالبان در این زمینه معلومات ارائه نکرده‌اند.

تلاش کردیم تا با این شرکت‌های مسافربری تماس بگیریم، اما موفق نشدیم. رادیو آزادی نمی‌تواند صحت این اطلاعات را به طور مستقل تأیید کند.

اگرچه در بیانیه حکومت طالبان درباره حوادث اخیر که توسط ذبیح‌الله مجاهد منتشر شده آمده که به نهادهای مربوطه به شدت توصیه شده تا علت این حوادث را شناسایی کرده و از تکرار چنین حوادث خونین جلوگیری کنند، اما این اولین بار نیست که چنین حوادثی رخ می‌دهد.

در ماه‌های اخیر، حوادث ترافیکی در شاهراه‌های افغانستان به طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و مردم بارها در گفت‌وگو با رادیو آزادی خواستار اقدامات جدی در این زمینه شده‌اند.

بی‌احتیاطی راننده‌گان، سرعت زیاد و استفاده از مواد مخدر، خرابی جاده‌ها، عدم رعایت اصول ایمنی و قوانین ترافیکی و نبود سیستم منظم ترافیکی از دلایل عمده حوادث ترافیکی در افغانستان محسوب می‌شوند.