حکومت طالبان می گوید درکنار مدارس دینی به انکشاف مکاتب وپوهنتون ها نیز متعهد است

مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرا ، آرشیف

با اینکه درهای مکاتب متوسطه و پوهنتون ها به روی دختران وزنان مسدود است ،مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرای حکومت طالبان می‌گوید که حکومت آنها ،به توسعه مکاتب وپوهنتون ها متعهد است.

ریاست الوزرای طالبان روز گذشته با نشر اعلامیه ء به نقل از مولوی عبدالکبیر مدعی شده که حکومت آنان در بخش های سیاسی و علمی دستآوردهای قابل توجه دارد .

اما شماری از دختران بازمانده از تعلیم، تحصیل و فعالان بخش آموزش می گویند که درسه سال گذشته با بستن مکاتب و پوهنتون ها ضربه محکم به دختران دانش آموز و دانشجو در افغانستان وارد شده است.

درموجی از نگرانی ها و مشکلات دربخش آموزش ومحرومیت دختران از رفتن به مکاتب ،پوهنتون ها وانستیتوت های طبی درافغانستان ،به تازگی معاون سیاسی ریاست الوزرای حکومت طالبان از تعهد دربخش توسعه مکاتب و پوهنتون ها درافغانستان سخن گفته است.

ریاست الوزرای حکومت طالبان روز شنبه با نشر اعلامیه ء به نقل از مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرا گفته که حکومت شان درکنارمدارس دینی ،به توسعه مکاتب و پوهنتون ها متعهد است.

در اعلامیه آمده که او این سخنان را درمراسم دستاربندی فارغان مدرسه جهادی در ولایت لوگر بیان کرده افزوده که تلاش می کنند تا محصلین پوهنتون ها با روحیه دینی آموزش ببیند و به کشورخود خدمت کنند.

مولوی عبدالکبیر، مدعی شده که حکومت شان در بخش های سیاسی و علمی دستآوردهای قابل توجه دارد و در سطح کشور سال تعلیمی به گونه بهتر در جریان است.

اما این گفته های او با واکنش دختران دانش آموز ودانشجو روبرو شده است .

هریوا یک دانش آموز محروم از مکتب در ولایت خوست با انتقاد از عملکرد حکومت طالبان دربخش آموزش به رادیوآزادی گفت :

«این سه سال شد که مکاتب بسته است اگر اینها به واقعیت متعهد میبودند ،یک راه را پیدا کرده ومکاتب را بروی ختران بازمیکردند درکنارمکاتب پوهنتون ها وانستیتوت های نیمه عالی طبی هم مسدود شدند که این یک ضربه بزرگ برآموزش دختران است»

سپوژمی یک محصل سابق سال چهارم پوهنځی طب می گوید که توسعه مکاتب و پوهنتون ها زمانی موثر است که برای دانش آموزان دختر و پسر زمینه آموزش فراهم شود.

«بخاطرتوسعه مکاتب و پوهنتون ها موجودیت متعلم ومحصل ضروراست تنها با موجودیت طبقه ذکورنمیشود که پیشرفت صورت گیرد پس بخاطری که سکتورتعلیمی وتحصیلی یک کشورتوسعه پیدا کند ،درکنارقشرذکور موجودیت قش اناث اشد ضرورت است »

برخی از فعالان بخش آموزش با اشاره به اظهارات معاون سیاسی ریاست والوزرای حکومت طالبان می گویند، که مقام های طالبان باید گفته های شان را درعمل ثابت کنند.

زرکه ملیار یکی از این فعالان به رادیوآزادی گفت که یک کشور نمی تواند بدون سهیم ساختن نیم نفوس خود به توسعه کامل برسد.

«عهد را که بسته اند به آن عمل کنند ومکاتب را بازکند،این خواست ملت است وملت از این کارشان ناراض است پس از این باید دراین جهت گام های عملی برداشته شود نه تنها این که به حرف اکتفا شود»

مقام های طالبان درحالی از توسعه مکاتب وپوهنتون ها وپیشرفت های علمی سخن می گویند ،که اخیرا انستیتوت های طبی را نیز بروی دختران بستند.

حکومت طالبان هرچند مدعی است که حقوق زنان را در چهارچوب شریعت اسلام تأمین کرده، اما در بیش ازسه سال گذشته آموزش دختران بالاتر از صنف ششم مکتب و تحصیل دختران در پوهنتون را ممنوع کرده و زنان را از کار در بسیاری اداره های دولتی و تمام اداره های غیردولتی محروم ساخته است.

در اعلامیه تازه نشر شده ریاست الوزرا ء حکومت طالبان مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزراء طالبان همچنان مدعی شده که حکومت آنان از افغانستان خوب نمایندگی کرده می تواند و در چند سال گذشته توانسته به گونه مستقیم با جهان روابط داشته باشد.

در حالی که تا حال هیچ کشوری حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت نشناخته است و رفع ممنوعیت های آموزشی بردختران و کار زنان از شروط اساسی جامعه جهانی در این خصوص است.